(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO
![FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/100115/18/j70149.jpg)
Potřebné ingredience
2,5 dc mléka / sojové/, 2 vejce / z toho nechat půlku vajíčka na potření pečiva/, 2 malé lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1/2 balíčku čerstvého droždí, 35 dkg mouky Mantler /někdy namíchám s pohankouvou, rýžovou nebo sojovou/, 3 lžíce oleje
Postup přípravy
Nechám na 20 min namíchat v pekárně. Troubu rozehřeji na max. tj. asi 240 st. Rohlíky a bulky tvaruji mokrýma rukama a dávám na plech vyložený papírem. Potřu vajíčkem, pokrájím do hvězdiček... a nechám 15 min kynout. Pak dám do vyhřáté trouby na 12 min. Do trouby dávám misku s vodou. Tak at Vám chutnají :-)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/100115/18/k96531.jpg)
Housky zase trochu jinak :-)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/100115/18/k98322.jpg)
formičkou na cukroví ....:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milena29
(upraveno)
4. 4. 2014, 10:04
Pečivo vyzera nádherne,skutočne ukážkovo.Chcem sa opýtat,kedže nemam muku mantler,skusim ich upiect z muky Shar B a pridat aj pohankovu muku.spominate,že ste pečivo skusali robit z olejoveho cesta,mate na mysli ten "slaný sposob?"to znamená,že ubrat cukor a pridat sol? dakujem za vase skvelé receptíky.
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
Jarka40
(upraveno)
2. 1. 2013, 13:53
Dobrý den, s bezlepkovým pečením nemám vůbec žádné zkušenosti, proto asi hloupá otázka. To těsto kyne jenom těch 15 minut? Na kolik stupňů prosím pečete ? Moc děkuji za odpověď
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
prokuli
(upraveno)
27. 10. 2011, 6:46
právě poprvé zkouším, zatím vypadají krásně
chtěla jsem se zeptat, jestli se musí dávat čertsvé droždí nebo stačí i sušené (příp. jaký to má vliv na kvalitu pečiva). díky moc
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080518/17/b66220-1211122929.jpg)
ivetae
(upraveno)
20. 11. 2011, 19:20
@prokuli
Dobrý večer, mám lepší zkušenost s čerstvým a kvalitním droždím, to nejlevnější nekupuji, špatně mi vykynulo. Se sušeným jsem zkoušela hned jak jsem začínala bezlepkově péct a příjde mi prostě lepší čerstvé. Ale je to můj osobní názor
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/190715/14/b105463-1563193535.jpg)
U kočky Báry
(upraveno)
8. 5. 2011, 21:08
Právě zkouším, ale zapomněla jsem, já hlava děravá, dát olej... Tak uvidím, jak to dopadne....
Tak jsou výborné
. Křupavé, sice tenší, trošku se mi rozplácly houstičky
)), takže spíše taková pita :-, ale už dělám druhou várku, tentokrát s olejem!!!
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(smich)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/88.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100407/10/b181873-1270627915.jpg)
Kavja
(upraveno)
17. 6. 2010, 13:25
Dobrý den Ivetko, vypadají báječně. Já sem zatím dělala jen z Jizerky nebo SharB. Z Mantler jen buchty. Děláte to i jen čistě z Mantler? A když namýcháte ty mouky, tak v jakém poměru. A tvary děláte mokrým nožem? Děkuji moc za rady. Lenka.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080518/17/b66220-1211122929.jpg)
ivetae
(upraveno)
17. 6. 2010, 16:27
@Kavja
Dobrý den Lenko, děkuji za pochvalu
, pečivo dělávám podle toho jakou mám zrovna mouku, takže dělávám i se samotného mantlera
Pokud přidávám mouky / pohanková atd./ tak 30-50g do té váhy 350g. Nůž nebo formičku na cukroví si namáčím do vody. Včera jsem zkoušela dělat pečivo z olejového těsta, které mám v receptech a byly supr, vyzkoušejte
Tak at se podaří a chutnají
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(hello)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/77.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/100407/10/b181873-1270627915.jpg)
Kavja
(upraveno)
18. 6. 2010, 14:28
@ivetae
Dělala sem je pouze z Mantler a jsou opravdu báječné.
Děkuji moc za recept a olejové určitě vyzkouším.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080518/17/b66220-1211122929.jpg)
ivetae
(upraveno)
21. 6. 2010, 12:27
@Kavja
Lenko, jsem ráda, že chutnaly
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/220527/23/b78029-1653686141.jpg)
PETRA V
(upraveno)
9. 6. 2010, 14:50
Dobrý den mohla bych se zeptat jakou mate pícku? zvažuji jelikož budeme muset také hodně pect doma bezl.chlebík a nevím jakou koupit .Děkuji za radu Petra
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080518/17/b66220-1211122929.jpg)
ivetae
(upraveno)
9. 6. 2010, 15:50
@PETRA V
Petro, máme Eta Delicca
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
Irčík
(upraveno)
12. 5. 2010, 12:42
Chystám se vyzkoušet - dáváte je hned po vychladnutí do mrazáku, nebo vydrží do druhého dne, případně i více dní měkké? Díky Irena
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080518/17/b66220-1211122929.jpg)
ivetae
(upraveno)
12. 5. 2010, 16:16
@Irčík
Dobrý den Irenko, do mrazáku nedávám, nám vydrží do druhého dne a pak už nejsou
když je třeba, nahřeji v mikrovlnce...
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090312/14/b90088-1236863018.jpg)
Ilonáček
(upraveno)
15. 1. 2010, 18:12
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)