(recept
si oblíbilo 65 návštěvníků)
FAJNOVÉ BEZLEPKOVÉ PEČIVO

Potřebné ingredience
2,5 dc mléka / sojové/, 2 vejce / z toho nechat půlku vajíčka na potření pečiva/, 2 malé lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1/2 balíčku čerstvého droždí, 35 dkg mouky Mantler /někdy namíchám s pohankouvou, rýžovou nebo sojovou/, 3 lžíce oleje
Postup přípravy
Nechám na 20 min namíchat v pekárně. Troubu rozehřeji na max. tj. asi 240 st. Rohlíky a bulky tvaruji mokrýma rukama a dávám na plech vyložený papírem. Potřu vajíčkem, pokrájím do hvězdiček... a nechám 15 min kynout. Pak dám do vyhřáté trouby na 12 min. Do trouby dávám misku s vodou. Tak at Vám chutnají :-)

Housky zase trochu jinak :-)

formičkou na cukroví ....:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
milena29
(upraveno)
4. 4. 2014, 10:04
Pečivo vyzera nádherne,skutočne ukážkovo.Chcem sa opýtat,kedže nemam muku mantler,skusim ich upiect z muky Shar B a pridat aj pohankovu muku.spominate,že ste pečivo skusali robit z olejoveho cesta,mate na mysli ten "slaný sposob?"to znamená,že ubrat cukor a pridat sol? dakujem za vase skvelé receptíky.

nahlásit
Jarka40
(upraveno)
2. 1. 2013, 13:53
Dobrý den, s bezlepkovým pečením nemám vůbec žádné zkušenosti, proto asi hloupá otázka. To těsto kyne jenom těch 15 minut? Na kolik stupňů prosím pečete ? Moc děkuji za odpověď

nahlásit
prokuli
(upraveno)
27. 10. 2011, 6:46
právě poprvé zkouším, zatím vypadají krásně
chtěla jsem se zeptat, jestli se musí dávat čertsvé droždí nebo stačí i sušené (příp. jaký to má vliv na kvalitu pečiva). díky moc

nahlásit

ivetae
(upraveno)
20. 11. 2011, 19:20
@prokuli
Dobrý večer, mám lepší zkušenost s čerstvým a kvalitním droždím, to nejlevnější nekupuji, špatně mi vykynulo. Se sušeným jsem zkoušela hned jak jsem začínala bezlepkově péct a příjde mi prostě lepší čerstvé. Ale je to můj osobní názor

nahlásit

U kočky Báry
(upraveno)
8. 5. 2011, 21:08
Právě zkouším, ale zapomněla jsem, já hlava děravá, dát olej... Tak uvidím, jak to dopadne....
Tak jsou výborné
. Křupavé, sice tenší, trošku se mi rozplácly houstičky
)), takže spíše taková pita :-, ale už dělám druhou várku, tentokrát s olejem!!!




nahlásit

Kavja
(upraveno)
17. 6. 2010, 13:25
Dobrý den Ivetko, vypadají báječně. Já sem zatím dělala jen z Jizerky nebo SharB. Z Mantler jen buchty. Děláte to i jen čistě z Mantler? A když namýcháte ty mouky, tak v jakém poměru. A tvary děláte mokrým nožem? Děkuji moc za rady. Lenka.

nahlásit

ivetae
(upraveno)
17. 6. 2010, 16:27
@Kavja
Dobrý den Lenko, děkuji za pochvalu
, pečivo dělávám podle toho jakou mám zrovna mouku, takže dělávám i se samotného mantlera
Pokud přidávám mouky / pohanková atd./ tak 30-50g do té váhy 350g. Nůž nebo formičku na cukroví si namáčím do vody. Včera jsem zkoušela dělat pečivo z olejového těsta, které mám v receptech a byly supr, vyzkoušejte
Tak at se podaří a chutnají




nahlásit

Kavja
(upraveno)
18. 6. 2010, 14:28
@ivetae
Dělala sem je pouze z Mantler a jsou opravdu báječné.
Děkuji moc za recept a olejové určitě vyzkouším.


nahlásit

ivetae
(upraveno)
21. 6. 2010, 12:27
@Kavja
Lenko, jsem ráda, že chutnaly

nahlásit

PETRA V
(upraveno)
9. 6. 2010, 14:50
Dobrý den mohla bych se zeptat jakou mate pícku? zvažuji jelikož budeme muset také hodně pect doma bezl.chlebík a nevím jakou koupit .Děkuji za radu Petra
nahlásit

ivetae
(upraveno)
9. 6. 2010, 15:50
@PETRA V
Petro, máme Eta Delicca

nahlásit
Irčík
(upraveno)
12. 5. 2010, 12:42
Chystám se vyzkoušet - dáváte je hned po vychladnutí do mrazáku, nebo vydrží do druhého dne, případně i více dní měkké? Díky Irena
nahlásit

ivetae
(upraveno)
12. 5. 2010, 16:16
@Irčík
Dobrý den Irenko, do mrazáku nedávám, nám vydrží do druhého dne a pak už nejsou
když je třeba, nahřeji v mikrovlnce...

nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
15. 1. 2010, 18:12






nahlásit