Sladká rýže - jak se mi povedla, podle rad maminek z MMB
Potřebné ingredience
Rýže ve varných sáčcích (parboiled), 5 vajec, 10dkg másla, trochu mlíka, cukr, skořice, švestky.
Postup přípravy
Příště ale švestky nakrájím na kousky a zamíchám do rýže, bude to tak lepší.
Ušleháme si žloutky s máslem a cukrem.........
uvaříme si pytlíkovou rýži.......
vymažeme si máslem ohnivzdornou mísu.....
ušleháme si sníh z bílků a zašleháme do něj trošku cukru........
na dno si dáme půlku rýže, posypeme skořicí a naskládáme švestky......
dáme zbytek rýže, posypeme skořicí a dáme péct na 200°C na 20-30 minut.......
a je upečeno....
A takhle to vypadá na talíři. Nevypadá to sice vábně, ale takto jsem to chtěla - aby se to na talíři rozsypalo a ne, aby to byla uhňácaná kostka. Super a děkuju všem maminkám za rady. :-))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé