(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
kuře babičky z Krkonoš
Potřebné ingredience
sůl ,
máslo 10 dkg ,
kmín ,
kuře 1 ks ,
nádivka:
olej 2 lžíce ,
uzené maso 20 dkg ,
sterilované červené zelí 1 sklenice ,
Postup přípravy
Podle potřeby kuře očistíme. Důkladně jej okmínujeme a nasolíme. Zelí necháme okapat a podle potřeby jej můžeme překrájet na menší nudličky.
Uzené maso nakrájíme na kousky a na rozpálené pánvi s olejem ho asi 5 minut restujeme. Když maso pustí šťávu, přidáme zelí a vše ještě několik minut dusíme. Směs necháme vychladnout.
Studenou směsí plníme kuře. Otvor uzavřeme. Kuře vložíme do pekáčku, přidáme máslo a za občasného podlévání pečeme kuře doměkka.
Podáváme s brambory.
Uzené maso nakrájíme na kousky a na rozpálené pánvi s olejem ho asi 5 minut restujeme. Když maso pustí šťávu, přidáme zelí a vše ještě několik minut dusíme. Směs necháme vychladnout.
Studenou směsí plníme kuře. Otvor uzavřeme. Kuře vložíme do pekáčku, přidáme máslo a za občasného podlévání pečeme kuře doměkka.
Podáváme s brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé