(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Chlebík s extra chrumkavou korkou
Potřebné ingredience
(1 pohar=2,5 dcl) 3 pohare hl.muky,1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,3/4 pohara teplej vody,1/4 pohara piva,1 pl oleja,1 pl octu,rasca
Postup přípravy
Je to americký chlebik bez miesenia,velmi jednoduchý a chutný..S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut.Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom.Ja som piekla v hlinenom pekači.Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu.
Cesto vymiesene..
Cesto vykysnute ,po 15 tich hodinach..
Vytvarovane do bochnika..
a znovu nakysnute..
po odokrytí v rure..
hotovoooo...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jezinka
(upraveno)
4. 1. 2011, 21:09
Hezký den, ráda bych se zeptala- chápu to dobře že pečete tento chleba v tzv. Římském hrnci ?? A pečete ho přikrytý? A ještě zda ho také dopředu před pečením namáčíte.. Moc díky za odpověď.
Egreska
(upraveno)
4. 1. 2011, 21:13
@jezinka
Ano pečiem ho v rímskom hrnci,prikrytý na spodnej mriežke.Vtedy som ho ešte nenamačala ,ale odkedy sa praskol mojej mame, tak už namáčam aj ja papa
vevercak78
(upraveno)
27. 2. 2010, 16:32
hortenziee
(upraveno)
6. 2. 2010, 21:58
Chtěla jsem se zeptat - 1/2 droždí - zaděláváte normálně kvásek? nebo je to myšleno půl sáčkem sušeného droždí? děkuji.
Egreska
(upraveno)
7. 2. 2010, 8:26
@hortenziee
Veronika, používam aj sušene drozdie ale v tomto recepte nie.Myslím tym 1/2 kocky droždia.Mozete si pripravit kvasok dopredu,ale stačí ked ho len rozmrvite do muky a zalejete vodou. Ak ho budete robit tak budem drzat palce nech sa vam podarí a hlavne nech vam chutí
hortenziee
(upraveno)
7. 2. 2010, 20:10
@Egreska
Marti děkuju za info jak ho udělám dám vědět.. doufám že se podaří
Ilonáček
(upraveno)
11. 1. 2010, 14:07