(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jáhelné placky se zeleninou
Potřebné ingredience
Uvařené jáhly, 1 velká mrkev, kousek celeru, 2 lžíce ovesných vloček, majoránka, pohanková nebo špaldová krupice, rýžová, jahelná nebo kukuřičná instantní kaše bez příchuti (ze zdravé výživy), sůl, würzl
Postup přípravy
Uvařené jáhly (asi tak střední miska, odhaduji cca 400g uvařených) smícháme s jemně nastrouhanou mrkví a celerem, dochutíme würzlem (sušený biobujón, mají i v DM), vločkami, majoránkou, solí a zahustíme krupicí a sušenou kaší tak, aby těsto bylo tuhé a nelepilo se.
Necháme chvíli stát a pak z těsta děláme menší
tenké placičky, maximálně 0,5cm široké, obalujeme v kaši (já jsem měla jahelnou Nomina).
Smažíme dozlatova na oleji.
Jsou výborné s kysaným zelím, zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.
Dal by se přidat i česnek, pak budou hodně podobné bramborákům.
Necháme chvíli stát a pak z těsta děláme menší
tenké placičky, maximálně 0,5cm široké, obalujeme v kaši (já jsem měla jahelnou Nomina).
Smažíme dozlatova na oleji.
Jsou výborné s kysaným zelím, zeleninovým salátem nebo bramborovou kaší.
Dal by se přidat i česnek, pak budou hodně podobné bramborákům.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé