(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pangasius / pangas - výborná bílá rybička s minimem kostí
Potřebné ingredience
pangas, máslo, bylinky, citrón, bílé víno, meduňka, sůl, petržel, kapari, cherry rajčata, bílá cibule atd., vždy dle receptu a nejlépe podle chuti :-))
Postup přípravy
Vynikající ryba, nejlepší je z makra čerstvá.
jen na másle s čerstvými bylinkami. nejprve zakápnu citrónem, pak posypu petrželkou a přidám kousek česneku a lehounce opepřím, posolím a šup na pánev. děti milují, nemá kosti.
pro dospělé sypu koření na bylinkové máslo a citrónový pepř, nebo ji dělám na olivovém oleji s kaparami, petrželkou kudrnkou, česnekem, kousky citrónu, případně meduňky (pár lístků na konec), zalévám trochou citrónˇ.šťávy a bílým vínem. nebo jen obalim v mouce a rychle osmahnu, pak citrón navrch a bramborky, mnam mnam. nebo ji zapékám se smetanou a rajčaty (viz samostatný recept, přidám fotky, večer ji udělám :-)) - neudelala, vytuhla. tak jindy :-))
jen na másle s čerstvými bylinkami. nejprve zakápnu citrónem, pak posypu petrželkou a přidám kousek česneku a lehounce opepřím, posolím a šup na pánev. děti milují, nemá kosti.
pro dospělé sypu koření na bylinkové máslo a citrónový pepř, nebo ji dělám na olivovém oleji s kaparami, petrželkou kudrnkou, česnekem, kousky citrónu, případně meduňky (pár lístků na konec), zalévám trochou citrónˇ.šťávy a bílým vínem. nebo jen obalim v mouce a rychle osmahnu, pak citrón navrch a bramborky, mnam mnam. nebo ji zapékám se smetanou a rajčaty (viz samostatný recept, přidám fotky, večer ji udělám :-)) - neudelala, vytuhla. tak jindy :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Švagis
(upraveno)
20. 5. 2008, 14:05
Je to nejlepší ryba jakou jsme kdy jedli. . Pro děti úplně ideální. . Všem jí doporučuji .
MirkaT
(upraveno)
11. 1. 2008, 20:00
Dokonce bez kostí Konečně jsem začla jíst ryby... Do této doby jsem se bála kostí... Je to rybička, kteráse může dělat i ve školkách...
shuli
(upraveno)
24. 11. 2007, 18:22
my ji taky milujem i jako řízky a i v troubě s bylinkama v alobalu.Krasně chytí všechny chutě.Vaš recept rada vyzkouším.
dudik
(upraveno)
24. 11. 2007, 17:38