(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Sekaná plněná houbovou směsí, jedna z perel mamčiny kuchyně
Potřebné ingredience
Naše nejoblíbenější sekaná
Postup přípravy
Naše nejoblíbenější sekaná
Na 1 šišku: půl kg mleté maso, 2 vejce, 3 housky (nakrájet na kostičky, namočit v mléce), koření (sůl, pepř, majoránka, koření na mleté maso), petrželka, větší cibule, česnek (třený nebo klidně sušený v sáčku), podle potřeby zahustit strouhankou a hladkou moukou
- smícháme ve větší misce a přendáme na pečící papír, ze směsi vytvoříme plát, který a
plníme houbovou směsí
(houbová směs - podusíme houby s cibulkou, kmínem, poté zahustíme vajíčkem, já někdy přidávám i hrstičku strouhaného sýra)
- přendáme spojem dolů na plech a pečeme (na 180 stupňů tak 30-40 minut), pro lepší manipulaci je dobré navlhčit si ruce vodou, pak se s masem i při balení lépe pracuje
Není to žádná věda, jen vylepšená sekaná, ale právě takové recepty bývají nejlepší:)
Na 1 šišku: půl kg mleté maso, 2 vejce, 3 housky (nakrájet na kostičky, namočit v mléce), koření (sůl, pepř, majoránka, koření na mleté maso), petrželka, větší cibule, česnek (třený nebo klidně sušený v sáčku), podle potřeby zahustit strouhankou a hladkou moukou
- smícháme ve větší misce a přendáme na pečící papír, ze směsi vytvoříme plát, který a
plníme houbovou směsí
(houbová směs - podusíme houby s cibulkou, kmínem, poté zahustíme vajíčkem, já někdy přidávám i hrstičku strouhaného sýra)
- přendáme spojem dolů na plech a pečeme (na 180 stupňů tak 30-40 minut), pro lepší manipulaci je dobré navlhčit si ruce vodou, pak se s masem i při balení lépe pracuje
Není to žádná věda, jen vylepšená sekaná, ale právě takové recepty bývají nejlepší:)
Balíme balíme
Šišky před pečením
Můžeme servírovat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Esalatek
(upraveno)
23. 8. 2011, 22:10
Byla výýýýýýýýborná jen se po ní zaprášilo.Nejlepší je studená s chlebem a okurkou by jí se@ral klidně sám
zuzka89
(upraveno)
25. 8. 2011, 20:52
@Esalatek
To jste mi udělala radost my jí taky milujeme a máte pravdu, že studená je výborná.
fojaa
(upraveno)
24. 2. 2010, 20:35
Mohou být houby sušené? Že by se předem namočily a poté upravily jako čerstvé?
zuzka89
(upraveno)
25. 2. 2010, 13:49
@fojaa
Určitě, sice jsem nikdy nezkoušela, ale proč by to nešlo? Dejte vědět, jak chutnalo
chucky 1111
(upraveno)
9. 1. 2010, 19:31
Dobrý den prosím o recept Veronika
bleška 55
(upraveno)
9. 1. 2010, 16:54
Zuzko, sekaná vypadá úžasně. Mohla bych poprosit o recept? Zdraví Jana janinkabl@seznam.cz
Gackulka
(upraveno)
9. 1. 2010, 14:38
Dobrý den vypadá to úúúžasně a asi to bude i velmi dobré bydlíte daleko že bych se stavila
babka46
(upraveno)
9. 1. 2010, 14:35
ahoj.. a recept by sa nasiel? diky