(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Jáhly s klíčky mungo
Potřebné ingredience
hrnek jáhel, naklíčené mungo, cibule, tvrdý sýr, anglická slanina, tymián, řeřicha, sůl, plátek másla
Postup přípravy
Jáhly je třeba uvařit pár hodin předem, aby stačily vychladnout - jáhly propláchneme v horké vodě, zalijeme dvěma hrnky vody, a v osolené vodě uvaříme do měkka (cca 15 min). Při vaření nemíchat, aby se nepřipálily. Po odstavení položíme na vrch plátek másla a necháme zakryté vychladnout.
Na pánvi osmahneme anglickou nakrájenou na kousky, přidáme zpěnit cibuli, přisypeme jáhly (rozdrobené na jednotlivé kuličky) a ochutíme tymiánem. Chvíli restujeme, až jsou jáhly dobře prohřáté. Nakonec přidáme naklíčené mungo a na kostičky nakrájený sýr, promícháme a odstavíme. Na talíři posypeme řeřichou nebo petrželí, roketou apod ....ˇ
Tenhle recept jsem našla v jedné kuchařce zdravé výživy a trošičku jsem ho vylepšila - po přidání anglické slaniny už sice není až tak úplně zdravý, zato je moc dobrý ! ;) Mungo klíčky i řeřichu "pěstuji" za oknem, takže máme vitamíny i v zimě.
dobrou chuť :)
Na pánvi osmahneme anglickou nakrájenou na kousky, přidáme zpěnit cibuli, přisypeme jáhly (rozdrobené na jednotlivé kuličky) a ochutíme tymiánem. Chvíli restujeme, až jsou jáhly dobře prohřáté. Nakonec přidáme naklíčené mungo a na kostičky nakrájený sýr, promícháme a odstavíme. Na talíři posypeme řeřichou nebo petrželí, roketou apod ....ˇ
Tenhle recept jsem našla v jedné kuchařce zdravé výživy a trošičku jsem ho vylepšila - po přidání anglické slaniny už sice není až tak úplně zdravý, zato je moc dobrý ! ;) Mungo klíčky i řeřichu "pěstuji" za oknem, takže máme vitamíny i v zimě.
dobrou chuť :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Visnery
(upraveno)
6. 1. 2010, 14:49