(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Rychlé, výborné rizoto s minimem nádobí.
Potřebné ingredience
60dkg vepřového masa ( já dávám kotletu nebo plecko - jen libové - jsme zmlsaní :))), rýže ( 3 pytlíky ), 2 cibule, 1 masox, olej, voda, sůl, pepř, strouhaný sýr a příloha je zelenina.
Postup přípravy
Nakrájíme dvě cibule na kostičky. Vezmeme si sklokeramickou misku - nebo jiný pekáč s poklicí, který může přijít do trouby. Na dno dáme trošku oleje, jen málo, tak 5 lžic, na to nakrájenou cibuli, přiklopíme pokličkou a dáme do troby péct tak na 170-180 stupňů v horkovzdušné troubě, v normální můžeme na víc. Omyjeme maso, nakrájíme na kostičky a když nám začne cibulka v troubě zlátnout, tak vyndáme pekáč a strčíme tam maso, zase pečeme a když maso pustí vodu a je už trochu měkké, tak přidáme masox
( nadrobit na kousky ) a jestli je málo vody, tak podlijeme horkou vodou !!! Když už je maso měkké, přidáme rýži - bez pytlíků a trošku osolíme, opepříme a promícháme s masem, rovnoměrně uhladíme a kolik je masa s rýží, tolik dáme horké!!! vody ( dejte horkou nebo vám ta miska praskne ). Vše je pořád přiklopené ( ani si nezašpiníte troubu ). Strčíme opět do trouby a dopečeme, až je voda pryč a rýže je měkká. Pak podáváme s nastrouhaným sýrem a zeleninou. Tenhle recept je jednoduchý, neupatláte skoro žádné nádobí, protože to pečete jen v jedné misce nebo v pekáčku a pečená rýže je uplně něco jiného než vařená. Opravdu vynikající, manžel i malej ho mají nejradši a já ho také ráda dělám, protože mezitím co se to peče, třeba žehlím a dělám jiné fajn :(( domácí práce.
( nadrobit na kousky ) a jestli je málo vody, tak podlijeme horkou vodou !!! Když už je maso měkké, přidáme rýži - bez pytlíků a trošku osolíme, opepříme a promícháme s masem, rovnoměrně uhladíme a kolik je masa s rýží, tolik dáme horké!!! vody ( dejte horkou nebo vám ta miska praskne ). Vše je pořád přiklopené ( ani si nezašpiníte troubu ). Strčíme opět do trouby a dopečeme, až je voda pryč a rýže je měkká. Pak podáváme s nastrouhaným sýrem a zeleninou. Tenhle recept je jednoduchý, neupatláte skoro žádné nádobí, protože to pečete jen v jedné misce nebo v pekáčku a pečená rýže je uplně něco jiného než vařená. Opravdu vynikající, manžel i malej ho mají nejradši a já ho také ráda dělám, protože mezitím co se to peče, třeba žehlím a dělám jiné fajn :(( domácí práce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bubenik
(upraveno)
7. 7. 2009, 13:49
Dnes jsem vyzkoušela Vaše rizoto a bylo opravdu . Dělala jsem různá, ale žádné nebylo tak jako to Vaše. Díky za skvělý recept
spelinka
(upraveno)
6. 8. 2009, 19:11
@bubenik
to mě moc těší
jaku
(upraveno)
5. 1. 2008, 20:01
Nikdy jsem nechtěla vařit rizoto, protože nikdy nedopadlo tak, jak mělo ..., ale tohle dopadlo skvěle a i moji rozmazlenci ho baštili jedna báseň . Díky za skvělý recept
spelinka
(upraveno)
26. 1. 2009, 16:36
@jaku
Také děkuji, hlavně že chutnalo.
Pavla.kot
(upraveno)
19. 10. 2007, 8:30
Andreo výborný recept-chutnal i mému velmi zmlsanému synovi
spelinka
(upraveno)
26. 1. 2009, 16:35
@Pavla.kot
Děkuji za pochvalu
Lukrato
(upraveno)
23. 8. 2007, 9:28
No, tak od doby, co jsem poprvé vyzkoušela "oranžové rizoto" dle MMB, jsem si řekla, že už nikdy víc jiné dělat nebudu, protože je fakt úúúžasné... Ale když to tady tak čtu, sbíhají se mi sliny a zítra se do Vašeho rizotečka pustím.... Máme ale rádi rizoto pestré, takže k rýži přidám ještě hrášek, kukuřici a papriku... Jééé, to bude dobrota !!!
spelinka
(upraveno)
23. 8. 2007, 9:45
@Lukrato
Zkuste, fakt je výborné a přidat tam můžete i zeleninu.Napište jak chutnalo.
jad
(upraveno)
10. 8. 2007, 13:38
Jdu na něj, tak jsem zvědavá
spelinka
(upraveno)
23. 8. 2007, 9:23
@jad
Tak co, povedlo se? nebo
jad
(upraveno)
23. 8. 2007, 9:42
@spelinka
Bylo
spelinka
(upraveno)
23. 8. 2007, 9:48
@jad
To je bezva!!!!
Myšule
(upraveno)
7. 8. 2007, 12:57
mňam už mám zase hlad tak zítra bude rizoto
Calimerka
(upraveno)
30. 7. 2007, 20:15
jojo, je to mňamka, já jen při pečení přidávám celou cibuli propíchanou hřebíčkem ( koření samozřejmě ) voda se odpaří, a rýže je krásně kyprá
spelinka
(upraveno)
7. 8. 2007, 11:26
@Calimerka
No vidíte, to jsem nikdy nezkusila, díky Andrea