(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Halušky

Potřebné ingredience
Ingredience:
10 středně velkých brambor
polohrubá mouka
hladká mouka
500g uzeného bůčku (150 g špeku)
domácí škvarky
1 sklenice domácího kysaného zelí
sůl
Postup přípravy
Příprava:
Nejdříve si dáme vařit vodu do velkého hrnce kterou osolíme.
Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme,přebytečnou vodu slijeme.Poměrně dost osolíme a přidáváme mouku,obě ve stejném poměru pokud nevytvoříme hustší těsto. Uzený bůček nebo špek nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi,přidáme škvarečky a lehce prohřejeme.
Těsto protlačujeme do vřící vody cedníkem které má otvory asi 12 mm.
Nezapomeneme halušky vařečkou zamíchat ,aby se neslepily.Halušky vyplavou nahoru a ještě chvilku vaříme.Scedíme propláchneme vodou a hned přimícháme bůček se škvarečkami.Nakonec zamícháme sklenici syrového kysaného zelí.Popřípadě můžeme přisolit
Nejdříve si dáme vařit vodu do velkého hrnce kterou osolíme.
Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme,přebytečnou vodu slijeme.Poměrně dost osolíme a přidáváme mouku,obě ve stejném poměru pokud nevytvoříme hustší těsto. Uzený bůček nebo špek nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi,přidáme škvarečky a lehce prohřejeme.
Těsto protlačujeme do vřící vody cedníkem které má otvory asi 12 mm.
Nezapomeneme halušky vařečkou zamíchat ,aby se neslepily.Halušky vyplavou nahoru a ještě chvilku vaříme.Scedíme propláchneme vodou a hned přimícháme bůček se škvarečkami.Nakonec zamícháme sklenici syrového kysaného zelí.Popřípadě můžeme přisolit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé