(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Nakládané maso
Potřebné ingredience
Vepřová kotleta, kýta nebo plecko.
3 vejce, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce oleje-vše se smíchá.
Přidáme 1 malou lžičku- soli, ml. pepře, slad. papriky, pálivé papriky, majoránky, kari koření, grilovacího koření a worchesteru.
Špetka zázvoru. 8-12 stroužků česneku. Vše se smíchá.
Postup přípravy
Syrové umyté maso se nakrátí na plátky, mírně naklepat, potřít směsí. Dát do sklenice nebo skleněné mísy, umělé misky s víčkem. Dát do lednice- nejméně na 24 hodin. Pak osmažit prudce jako biftek.
V lednici vydrží i několik dní- pokud se nesní.
Je to moc dobré, nestihla jsem to sem dát dříve. Většinou to chystám na Silvestra a nový rok.
Stačí přidat steril. okurek a chleba, může se dát i s brambory.
Pálivou papriku nedávám i pepře dávám méně- nemám ráda ostré. I tak je to dobré.
Směs stačí asi na kilo masa. Dávám maso odhadem, když mám masa více, od každého do směsi přidám.
V lednici vydrží i několik dní- pokud se nesní.
Je to moc dobré, nestihla jsem to sem dát dříve. Většinou to chystám na Silvestra a nový rok.
Stačí přidat steril. okurek a chleba, může se dát i s brambory.
Pálivou papriku nedávám i pepře dávám méně- nemám ráda ostré. I tak je to dobré.
Směs stačí asi na kilo masa. Dávám maso odhadem, když mám masa více, od každého do směsi přidám.
Maso namáčím ve směsi
Dám do mísy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
karion
(upraveno)
29. 1. 2010, 16:50
super u nás tomu říkáme řízky v marinádě a zdědila jsem ten recept od mamky můžu všem doporučit jsou fakt SUPER já už je dělám moc let a máme je moc rádi
trala
(upraveno)
29. 1. 2010, 18:25
@karion
Také to mám od maminky, zapomněla jsem to tam napsat. Je to super, to je fakt. Dělám to též dlouho. Mějte se krásně