(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Punč z bílého vína
Potřebné ingredience
1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, koření na punč (nebo vanilka, skořice, hřebíček, badyán), 1 dcl pomerančové šťávy (nebo šťáva z jednoho pomeranče), cukr, 1 dcl rumu, černý čaj (1 nebo 2 sáčky), lze i citron na plátky
Postup přípravy
Do hrnce dáme 1/2 l bílého vína a 1/2 vody. Přivedeme k varu, poté vypneme a přidáme koření - lze použít již hotovou kořenící směs na punč, nebo dáme skořici, hřebíček, vanilku, badyán, zázvor...Dále do směsi přijde jeden-dva sáčky černého čaje, zhruba 1dcl rumu (podle chuti, nálady a domácích zásob), zhruba 1dcl pomerančové šťávy (nebo šťáva z jednoho vymačkaného pomeranče), můžete přidat na plátky nakrájený citron, pro změnu chuti lze i jakýkoli jiný džus (vyzkoušeno máme s jablečným a meruňkovým, oboje výborné). Dosladíme dle chuti, necháme asi pět minut vyluhovat a poté slijeme a podáváme.
Nechte si chutnat, je to opravdu mňamka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
3. 1. 2010, 21:21
RadekHanka
(upraveno)
3. 1. 2010, 18:53
To koření na punč se normálně sežene?
spetulka
(upraveno)
3. 1. 2010, 18:57
@RadekHanka
Ano, je od Kotanyi, jak je i směs na svařák, tak je i na punč. Vypadá takhle: http://koreni.kotanyi.cz/Punc.html?srtid=34&skid=6