Chlieb (nielen) pre začiatočnikov
Potřebné ingredience
3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce
Postup přípravy
Zo všetkych surovin vymiesime cesto .Je redšie ale tak to ma byt,ak by sa vam zdalo ze moc "tečie" tak pridajte trochu muky.Dame do misy a nechame 2 hodiny kysnut. Alebo na cely proces zneužijeme pekarničku.
Pomučime si podložku a cesto lyžicou vyškrabeme,moc ho nemieste ,lebo z neho zmiznu bublinky,ktore tam chceme.Len ho jemne prevratte a vytvarujte bochnik.Vrch jemne poprašime hl.mukou.
Pečieme vo vyhriatej rure na 220 st asi 25-30 min. do chrumkava.
čakala som len obyčajny chlieb,ale všetkym doma takyto chutil najviac..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé