(recept
si oblíbilo 131 návštěvníků)
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká

Potřebné ingredience
na těžkou pařížskou šlehačku: * 500 ml šlehačky * 300 g čokolády * 100 g 100% tuku * 200 g cukru krystal * 150 g kakaa * cca 200 g másla (podle chuti)
Postup přípravy
Do horké smetany ke šlehání přidáme 100% tuk a cukr a vše rozvaříme. Do vroucí směsi přisypeme prosáté kakao a za stálého míchání ho důkladně provaříme. Poté přidáme čokoládu, kterou necháme rozpustit a základ máme hotový. Teď už je ho jen třeba občas promíchat a nechat vychladnout, nejlépe přes noc, a potom vyšlehat do tuhé pěny, do které na závěr zašleháme ještě máslo. (tato šlehačka je trvanlivá a může se dávat i pod potahovaný dort. Pokud budete skladovat dort a nebo jinou sladkost déle, tak se tam moc nehodí čerstvé a kompotované ovoce-podléhá rychle skáze)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
18. 7. 2016, 21:34




nahlásit
ARICA
(upraveno)
18. 7. 2016, 13:24
Mirko, děkuji za recept, krém byl opravdu skvělý, chtěla jsem si teď takový vyzkoušet. Všem moc chutnal. Chtěla jsem se zeptat, co by se stalo, kdybych tam nedala tu Omegu, ale až bych šlehala, tak bych tam přidala kousek toho másla. Děkuji Hanka
nahlásit

blazken
(upraveno)
26. 10. 2016, 17:12
@ARICA
Nic se nestane, je se tam dává aby byla více tuhá s déle vydržela a aby se mohla dát pod potahovku
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 8. 2014, 20:40



nahlásit

mummi
(upraveno)
28. 8. 2014, 19:58
Dobrý večer, můžu se zeptat jaký užíváte ten 100% tuk.
nahlásit

blazken
(upraveno)
6. 9. 2014, 15:07
@mummi
omegu

nahlásit

JANINABELKOVA
(upraveno)
13. 1. 2014, 17:16
Myslite ze bych tento slehacko krém mohla dat do semifreda? Na pohled vypadá fantasticky čokoládově ale aby byl na toto vhodný děkuji jana
nahlásit

blazken
(upraveno)
31. 1. 2014, 16:50
@JANINABELKOVA
čokoládový je opravdu hodně, ale je takový težší ale za to velice dobře drží tvar. Asi bych tam nedávala zašlehávat máslo, aby byl více šlhačkový než jako by pařížský krém

nahlásit

enkka
(upraveno)
23. 8. 2013, 19:41






nahlásit

blazken
(upraveno)
24. 8. 2013, 19:29
@enkka
tak to věřím, já ho také miluji, jelikož miluji čokoládu
Jinak jsem moc ráda, že chutná













nahlásit
simda
(upraveno)
7. 5. 2013, 22:37
Dělala jsem o víkendu a je famózní




nahlásit

blazken
(upraveno)
10. 5. 2013, 13:07
@simda
tak to mě velice těší, ten kdo chce otravdu hodně čokoládový krém tak tento je prostě boží a mohu ho dát přímo pod potah

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
25. 4. 2013, 12:28

nahlásit

wery33
(upraveno)
25. 4. 2013, 10:03
Dobrý den. Super
jeliko jsem ztratila svůj recept z hotelu tak tento je nejvíc podobný akoát máslo by tam patřit nemělo
jinak Těžká proto,že je tam ten 100% tuk a čokoláda a lehká paříž je jen se smetanou a kakaem.
Díky
))






nahlásit

blazken
(upraveno)
28. 4. 2013, 20:19
@wery33
máslo tam dávám jen na zjemnění, ale je prostě výborný a hlavně ho mohu použít i pod potah a nemusím mít strach, že poteče

nahlásit

fvtm
(upraveno)
22. 1. 2013, 9:20
Dobrý den, budu dělat poprvé Harlekýn dort. Chtěla bych použít vaší pařížskou šlehačku. Můžu šlehačku použít k na zdobení? A můžu nazdobit den dopředu, nebo musím až ten den, kdy se bude jíst. Potřebuji pro dceru do školky
Děkuji, Zuzka

nahlásit

blazken
(upraveno)
24. 1. 2013, 7:33
@fvtm
můžete jí normálně zdobit, šlehačka krásně v chladu zatuhne a navíc je oprvdu trvanlivá, tak nazbobit můžete klidně dopředu. Já ji mám v lednici od vánoc v zadělané dozičce a vůbec nic jí není. Chutná stále stejně a budu ji dávat teď do rolády

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
14. 6. 2012, 15:29
Dobrý den,dnes jsem ráno dělala z dávky a půl,mám hmotu ještě bez másla cca od 11 dopoledne v lednici,můžu jí vyšlehat s máslem a dát na dort už dnes,nebo se opravdu musí nechat dýl??Chci ho zítra potáhnout a ráda bych aby před potažením trochu zatuhl.Ještě dotaz,nebudu tedy na Vaši radu dávat mantinel,vydrží venku bez lednice třeba i ze tři hodiny nepovolí krém??Děkuji

nahlásit

blazken
(upraveno)
14. 6. 2012, 17:17
@
nemusíte to nechávat do zítřka, pokud je to řádně vychlazeno, můžete to vyšlehat už dnes. Řádně vychlazený vydrží oprvdu dlouho a nemusíte oprvdu tam dávat žádný další krém a nemusíte mít strach, že by potah tekl

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
14. 6. 2012, 17:52
@blazken
Děkuji moc, tak večer jdu na to ,jestli se osvědčí budu dělat často,zatím to vypadá skvěle

nahlásit

blazken
(upraveno)
14. 6. 2012, 19:26
@
já ho ani do lednice nedávám, tam strašně stuhne a mám co dělat abych ho vyšlehala. To ho pak šlehám po kouscích. Většinou ho nechávám po uvaření zakrytý venku a ráno vyšlehá a pak přidám máslo

nahlásit

MoanaaOcean
(upraveno)
3. 5. 2012, 9:07
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, budu dělat tuto šlehačku na dort z kitkatu a lentilek, má se to vařit přímo v hrnci nebo ve vodní lázni prosím? Bude to můj první dort, tak nechci nic zkazit
Děkuji za odpověď.

nahlásit

blazken
(upraveno)
4. 5. 2012, 11:20
@MoanaaOcean
vaří se přímo v hrnci, aby se vše provařilo, ale stím kitkatem a lentilkama nemám zkušenosti. Nebo to budete přidávat až na konec do hotového krému

nahlásit

MoanaaOcean
(upraveno)
4. 5. 2012, 14:30
@blazken
ne ne, budu dělat tento dort http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=124293 takže děkuji moc za odpověď jak vařit a to je všechno Adél






nahlásit

MoanaaOcean
(upraveno)
16. 5. 2012, 17:41
@MoanaaOcean
základ hotový, zítra se bude šlehat, držte pěst ať se povede, jinak nevím čím ten dort naplním





nahlásit

trala
(upraveno)
21. 3. 2012, 22:15








nahlásit

Dada34
(upraveno)
23. 2. 2012, 20:04



nahlásit
dolvlasta1259
(upraveno)
23. 2. 2012, 19:39
toto je právě pařížská šlehačka těžká, svařená šlehačka jen s kakaem nebo čokoládou je pařížská šlehačka lehká..
nahlásit

blazken
(upraveno)
23. 2. 2012, 19:46
@dolvlasta1259
a právě proto tahle se může dát i přímopod potah a nemusí tam přijít žádný další krém a je hodně trvanlivá. Pokud uděláte klasickou paříž (šlehačka+kakao nebo čokoláda) tak nesmí přijít pod potah a není trvanlivá...
nahlásit
kopretina123
(upraveno)
31. 10. 2011, 12:13
Toto je ale krém, když se tam přidává tolik tuku. Pařížská šlehačka je jen šlehačka a čokoláda nebo kakao. Jinak to nemusí být špatné, ale na dort by jistě stačilo z poloviční dávky.
nahlásit

blazken
(upraveno)
31. 10. 2011, 16:03
@kopretina123
ano je to pařížská a jak píši v receptu, můžete ji dát přímo i pod potah a potahovka se nerozpustí a navíc je velice trvanlivá. Kdež to jen šlehačka svařená s kakaem a nebo čokoládou nesmí přijít pod potah. Samozdřejmě dávku si podle potřeby upravíte, tohle dávka na opravdu velký dort a já ji spotřebuji skorou celou. To máslo tam můžete zašlehat, ale také nemusíte

nahlásit

sanassa
(upraveno)
31. 10. 2011, 10:42
Tak jsem dostala od jedné paní vzkaz, že pařížskou šlehačku si představovali úplně jinak a že byli dooost zklamaní.... tak jsem z toho taková

nahlásit

blazken
(upraveno)
31. 10. 2011, 15:59
@sanassa
může se dát i jen svařená šlehačka s kakaema nebo s čokoládou, ale pak ji nemůžete použít pod potah a musítě dělat ještě další krém-máslový. No já jsem zatím na tu paříšskou žádné stížnosti neměla
každý má jinou chuť a pkud nemá rád někdo čokoládu tak mu ani tahle pařížská chutnat nebude. vůbec nic si z toho nedělejte


nahlásit

sanassa
(upraveno)
31. 10. 2011, 17:50
@blazken
příště upozorním, že je to opravdu KREM- ne šlehačka... psaly jsme, že budeme dělat pařížský krém ne šlehačku, asi jsme si s paní špatně rozuměly...
nahlásit

blazken
(upraveno)
31. 10. 2011, 19:09
@sanassa
sice je to dělané ze šlehačky, ale je opravdu spíše krém. Proto PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká. Pokud si představovala šlehačku jaká se dává na harlekýna tak to opravdu není
nahlásit
wictorie
(upraveno)
31. 10. 2011, 11:24
@sanassa
Tak tomu také nerozumím
řekla bych jí, že tohle pařížská je, tak ať mi dá příště ochutnat co si pod tím představuje


nahlásit
wictorie
(upraveno)
21. 10. 2011, 8:43
Já jsem tenhle recept párkrát dělala. Vždy používám jenom rostlinnou šlehačku, nechám přes noc uležet, ráno vyšlehám a je krásná tuhá, pak přidám máslo - ale už jsem dělala i bez másla jenom do pařížských dortů - nepotahovaných. Je to luxusní, jemná ale přesto výrazná chuť v kombinaci s banánem božská

nahlásit

Tereza K.
(upraveno)
20. 10. 2011, 17:47
Nevim kde jsem udělala chybu, ale šlo to strašně špatně našlehat
ale nakonec jsem to nějak udělala a bylo to dobré
tady je pak ukázka
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313414_290346760976179_100000025720768_1235325_1083906394_n.jpg



nahlásit

blazken
(upraveno)
20. 10. 2011, 18:56
@Tereza K.
já taky mám druhý den problém to vyšlehat, musím to šehat po kouskách. Teď to dělám tak, že už to na noc nedávám na noc do lednice,ale nechám to je řádně vychladit veku a pak šlehám. Nc se nestalo ani když jsm ji nechala přez noc venku a pak vyšlehala

nahlásit

sanassa
(upraveno)
24. 9. 2011, 7:48
Udělala jsem z poloviční dávky a stačilo na korpus z 5 vajec... krém je výborný..budu ho dělat..


nahlásit

blazken
(upraveno)
26. 9. 2011, 19:18
@sanassa
jsem moc ráda, že vám chutnal. To je jediný šlehačkový krém, který může přijít i přímo pod potah



nahlásit