(recept
si oblíbilo 131 návštěvníků)
PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká
Potřebné ingredience
na těžkou pařížskou šlehačku: * 500 ml šlehačky * 300 g čokolády * 100 g 100% tuku * 200 g cukru krystal * 150 g kakaa * cca 200 g másla (podle chuti)
Postup přípravy
Do horké smetany ke šlehání přidáme 100% tuk a cukr a vše rozvaříme. Do vroucí směsi přisypeme prosáté kakao a za stálého míchání ho důkladně provaříme. Poté přidáme čokoládu, kterou necháme rozpustit a základ máme hotový. Teď už je ho jen třeba občas promíchat a nechat vychladnout, nejlépe přes noc, a potom vyšlehat do tuhé pěny, do které na závěr zašleháme ještě máslo. (tato šlehačka je trvanlivá a může se dávat i pod potahovaný dort. Pokud budete skladovat dort a nebo jinou sladkost déle, tak se tam moc nehodí čerstvé a kompotované ovoce-podléhá rychle skáze)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
srneckova
(upraveno)
18. 7. 2016, 21:34
ARICA
(upraveno)
18. 7. 2016, 13:24
Mirko, děkuji za recept, krém byl opravdu skvělý, chtěla jsem si teď takový vyzkoušet. Všem moc chutnal. Chtěla jsem se zeptat, co by se stalo, kdybych tam nedala tu Omegu, ale až bych šlehala, tak bych tam přidala kousek toho másla. Děkuji Hanka
blazken
(upraveno)
26. 10. 2016, 17:12
@ARICA
Nic se nestane, je se tam dává aby byla více tuhá s déle vydržela a aby se mohla dát pod potahovku
P.A.V.L.A
(upraveno)
28. 8. 2014, 20:40
mummi
(upraveno)
28. 8. 2014, 19:58
Dobrý večer, můžu se zeptat jaký užíváte ten 100% tuk.
blazken
(upraveno)
6. 9. 2014, 15:07
@mummi
omegu
JANINABELKOVA
(upraveno)
13. 1. 2014, 17:16
Myslite ze bych tento slehacko krém mohla dat do semifreda? Na pohled vypadá fantasticky čokoládově ale aby byl na toto vhodný děkuji jana
blazken
(upraveno)
31. 1. 2014, 16:50
@JANINABELKOVA
čokoládový je opravdu hodně, ale je takový težší ale za to velice dobře drží tvar. Asi bych tam nedávala zašlehávat máslo, aby byl více šlhačkový než jako by pařížský krém
enkka
(upraveno)
23. 8. 2013, 19:41
vynikající krém, opravdu luksusní, jiný už nedělám, jen nesouhlasím s tím, že vydrží v lednici, my ho totiž okamžitě sežerem na stojáka
blazken
(upraveno)
24. 8. 2013, 19:29
@enkka
tak to věřím, já ho také miluji, jelikož miluji čokoládu Jinak jsem moc ráda, že chutná
simda
(upraveno)
7. 5. 2013, 22:37
Dělala jsem o víkendu a je famózní
blazken
(upraveno)
10. 5. 2013, 13:07
@simda
tak to mě velice těší, ten kdo chce otravdu hodně čokoládový krém tak tento je prostě boží a mohu ho dát přímo pod potah
laskonka333
(upraveno)
25. 4. 2013, 12:28
wery33
(upraveno)
25. 4. 2013, 10:03
Dobrý den. Super jeliko jsem ztratila svůj recept z hotelu tak tento je nejvíc podobný akoát máslo by tam patřit nemělo jinak Těžká proto,že je tam ten 100% tuk a čokoláda a lehká paříž je jen se smetanou a kakaem. Díky ))
blazken
(upraveno)
28. 4. 2013, 20:19
@wery33
máslo tam dávám jen na zjemnění, ale je prostě výborný a hlavně ho mohu použít i pod potah a nemusím mít strach, že poteče
fvtm
(upraveno)
22. 1. 2013, 9:20
Dobrý den, budu dělat poprvé Harlekýn dort. Chtěla bych použít vaší pařížskou šlehačku. Můžu šlehačku použít k na zdobení? A můžu nazdobit den dopředu, nebo musím až ten den, kdy se bude jíst. Potřebuji pro dceru do školky Děkuji, Zuzka
blazken
(upraveno)
24. 1. 2013, 7:33
@fvtm
můžete jí normálně zdobit, šlehačka krásně v chladu zatuhne a navíc je oprvdu trvanlivá, tak nazbobit můžete klidně dopředu. Já ji mám v lednici od vánoc v zadělané dozičce a vůbec nic jí není. Chutná stále stejně a budu ji dávat teď do rolády
Zrušený účet
(upraveno)
14. 6. 2012, 15:29
Dobrý den,dnes jsem ráno dělala z dávky a půl,mám hmotu ještě bez másla cca od 11 dopoledne v lednici,můžu jí vyšlehat s máslem a dát na dort už dnes,nebo se opravdu musí nechat dýl??Chci ho zítra potáhnout a ráda bych aby před potažením trochu zatuhl.Ještě dotaz,nebudu tedy na Vaši radu dávat mantinel,vydrží venku bez lednice třeba i ze tři hodiny nepovolí krém??Děkuji
blazken
(upraveno)
14. 6. 2012, 17:17
@
nemusíte to nechávat do zítřka, pokud je to řádně vychlazeno, můžete to vyšlehat už dnes. Řádně vychlazený vydrží oprvdu dlouho a nemusíte oprvdu tam dávat žádný další krém a nemusíte mít strach, že by potah tekl
Zrušený účet
(upraveno)
14. 6. 2012, 17:52
@blazken
Děkuji moc, tak večer jdu na to ,jestli se osvědčí budu dělat často,zatím to vypadá skvěle
blazken
(upraveno)
14. 6. 2012, 19:26
@
já ho ani do lednice nedávám, tam strašně stuhne a mám co dělat abych ho vyšlehala. To ho pak šlehám po kouscích. Většinou ho nechávám po uvaření zakrytý venku a ráno vyšlehá a pak přidám máslo
MoanaaOcean
(upraveno)
3. 5. 2012, 9:07
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, budu dělat tuto šlehačku na dort z kitkatu a lentilek, má se to vařit přímo v hrnci nebo ve vodní lázni prosím? Bude to můj první dort, tak nechci nic zkazit Děkuji za odpověď.
blazken
(upraveno)
4. 5. 2012, 11:20
@MoanaaOcean
vaří se přímo v hrnci, aby se vše provařilo, ale stím kitkatem a lentilkama nemám zkušenosti. Nebo to budete přidávat až na konec do hotového krému
MoanaaOcean
(upraveno)
4. 5. 2012, 14:30
@blazken
ne ne, budu dělat tento dort http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=124293 takže děkuji moc za odpověď jak vařit a to je všechno Adél
MoanaaOcean
(upraveno)
16. 5. 2012, 17:41
@MoanaaOcean
základ hotový, zítra se bude šlehat, držte pěst ať se povede, jinak nevím čím ten dort naplním
trala
(upraveno)
21. 3. 2012, 22:15
Dada34
(upraveno)
23. 2. 2012, 20:04
dolvlasta1259
(upraveno)
23. 2. 2012, 19:39
toto je právě pařížská šlehačka těžká, svařená šlehačka jen s kakaem nebo čokoládou je pařížská šlehačka lehká..
blazken
(upraveno)
23. 2. 2012, 19:46
@dolvlasta1259
a právě proto tahle se může dát i přímopod potah a nemusí tam přijít žádný další krém a je hodně trvanlivá. Pokud uděláte klasickou paříž (šlehačka+kakao nebo čokoláda) tak nesmí přijít pod potah a není trvanlivá...
kopretina123
(upraveno)
31. 10. 2011, 12:13
Toto je ale krém, když se tam přidává tolik tuku. Pařížská šlehačka je jen šlehačka a čokoláda nebo kakao. Jinak to nemusí být špatné, ale na dort by jistě stačilo z poloviční dávky.
blazken
(upraveno)
31. 10. 2011, 16:03
@kopretina123
ano je to pařížská a jak píši v receptu, můžete ji dát přímo i pod potah a potahovka se nerozpustí a navíc je velice trvanlivá. Kdež to jen šlehačka svařená s kakaem a nebo čokoládou nesmí přijít pod potah. Samozdřejmě dávku si podle potřeby upravíte, tohle dávka na opravdu velký dort a já ji spotřebuji skorou celou. To máslo tam můžete zašlehat, ale také nemusíte
sanassa
(upraveno)
31. 10. 2011, 10:42
Tak jsem dostala od jedné paní vzkaz, že pařížskou šlehačku si představovali úplně jinak a že byli dooost zklamaní.... tak jsem z toho taková
blazken
(upraveno)
31. 10. 2011, 15:59
@sanassa
může se dát i jen svařená šlehačka s kakaema nebo s čokoládou, ale pak ji nemůžete použít pod potah a musítě dělat ještě další krém-máslový. No já jsem zatím na tu paříšskou žádné stížnosti neměla každý má jinou chuť a pkud nemá rád někdo čokoládu tak mu ani tahle pařížská chutnat nebude. vůbec nic si z toho nedělejte
sanassa
(upraveno)
31. 10. 2011, 17:50
@blazken
příště upozorním, že je to opravdu KREM- ne šlehačka... psaly jsme, že budeme dělat pařížský krém ne šlehačku, asi jsme si s paní špatně rozuměly...
blazken
(upraveno)
31. 10. 2011, 19:09
@sanassa
sice je to dělané ze šlehačky, ale je opravdu spíše krém. Proto PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA-těžká. Pokud si představovala šlehačku jaká se dává na harlekýna tak to opravdu není
wictorie
(upraveno)
31. 10. 2011, 11:24
@sanassa
Tak tomu také nerozumím řekla bych jí, že tohle pařížská je, tak ať mi dá příště ochutnat co si pod tím představuje
wictorie
(upraveno)
21. 10. 2011, 8:43
Já jsem tenhle recept párkrát dělala. Vždy používám jenom rostlinnou šlehačku, nechám přes noc uležet, ráno vyšlehám a je krásná tuhá, pak přidám máslo - ale už jsem dělala i bez másla jenom do pařížských dortů - nepotahovaných. Je to luxusní, jemná ale přesto výrazná chuť v kombinaci s banánem božská
Tereza K.
(upraveno)
20. 10. 2011, 17:47
Nevim kde jsem udělala chybu, ale šlo to strašně špatně našlehat ale nakonec jsem to nějak udělala a bylo to dobré tady je pak ukázka http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/313414_290346760976179_100000025720768_1235325_1083906394_n.jpg
blazken
(upraveno)
20. 10. 2011, 18:56
@Tereza K.
já taky mám druhý den problém to vyšlehat, musím to šehat po kouskách. Teď to dělám tak, že už to na noc nedávám na noc do lednice,ale nechám to je řádně vychladit veku a pak šlehám. Nc se nestalo ani když jsm ji nechala přez noc venku a pak vyšlehala
sanassa
(upraveno)
24. 9. 2011, 7:48
Udělala jsem z poloviční dávky a stačilo na korpus z 5 vajec... krém je výborný..budu ho dělat..
blazken
(upraveno)
26. 9. 2011, 19:18
@sanassa
jsem moc ráda, že vám chutnal. To je jediný šlehačkový krém, který může přijít i přímo pod potah