(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Pyré z jedlých kaštanů (sladké)
Potřebné ingredience
jedlé kaštany, 12% smetana (nebo plnotučné mléko), vanilkový cukr, špetka skořice, rum dle chuti
Postup přípravy
Kaštany nařízneme do kříže a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, asi 15 - 20 minut. Ještě horké oloupeme.
V hrnci zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem a skořicí (množství záleží na tom, kolik máte kaštanů - měly by být z poloviny ponořené), vsypeme pokrájené kaštany a vaříme asi 10 min.
Nakonec přilijeme rum (asi 1 - 2 lžíce, opět záleží na chuti), popřípadě trochu smetany (mléka) a vše rozmixujeme na pastu.
Podáváme např. jakou součást zmrzlinových pohárů, náplň do palačinek nebo waflí, jako pomazánku na pečivo......
Dobrou chuť!!
V hrnci zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem a skořicí (množství záleží na tom, kolik máte kaštanů - měly by být z poloviny ponořené), vsypeme pokrájené kaštany a vaříme asi 10 min.
Nakonec přilijeme rum (asi 1 - 2 lžíce, opět záleží na chuti), popřípadě trochu smetany (mléka) a vše rozmixujeme na pastu.
Podáváme např. jakou součást zmrzlinových pohárů, náplň do palačinek nebo waflí, jako pomazánku na pečivo......
Dobrou chuť!!
Vpravo pečené kaštany ve slupce, vlevo již oloupané
Kaštany vaříme nejlépe ve 12% smetaně s vanilkovým cukrem a skořicí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé