Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pyré z jedlých kaštanů (sladké)

0.0
Pyré z jedlých kaštanů (sladké)

Potřebné ingredience

jedlé kaštany, 12% smetana (nebo plnotučné mléko), vanilkový cukr, špetka skořice, rum dle chuti

Postup přípravy

Kaštany nařízneme do kříže a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, asi 15 - 20 minut. Ještě horké oloupeme.

V hrnci zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem a skořicí (množství záleží na tom, kolik máte kaštanů - měly by být z poloviny ponořené), vsypeme pokrájené kaštany a vaříme asi 10 min.

Nakonec přilijeme rum (asi 1 - 2 lžíce, opět záleží na chuti), popřípadě trochu smetany (mléka) a vše rozmixujeme na pastu.

Podáváme např. jakou součást zmrzlinových pohárů, náplň do palačinek nebo waflí, jako pomazánku na pečivo......


Dobrou chuť!!

Vpravo pečené kaštany ve slupce, vlevo již oloupané

Kaštany vaříme nejlépe ve 12% smetaně s vanilkovým cukrem a skořicí

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie