(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
PEČENÁ HUSA
Potřebné ingredience
1 ks husy (cca 2 kg)
30 g soli
2 g kmínu
voda
pekáč
Postup přípravy
1. Očištěnou a opláchnutou husu mírně osolíme na povrchu i uvnitř
2. Okmínujeme ji a vložíme do pekáče
3. Husu podlijeme trochou vody a zaklopenou upečeme, při teplotě kolem 180 °C, po obou stranách dozlatova (tučnější části během pečení propichujeme, aby se sádlo dobře vypeklo a přeléváme výpekem, aby se nám maso nevysušilo), ke konci pečení poklop odklopíme, abychom docílili křupavé kůrčičky
4. Upečenou husu z výpeku vyjmeme, naporcujeme ji a uchováme v teple
5. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou vařící vody, krátce povaříme a pak výpek přecedíme
6. Nakonec přidáme do výpeku část vypečeného sádla (15 g na 1 porci husy) a tímto výpekem jednotlivé porce husy podléváme, v případě potřeby ještě výpek dochutíme solí.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, houskové nebo bramborové knedlíky, zelí a různé druhy zeleninových salátů.
2. Okmínujeme ji a vložíme do pekáče
3. Husu podlijeme trochou vody a zaklopenou upečeme, při teplotě kolem 180 °C, po obou stranách dozlatova (tučnější části během pečení propichujeme, aby se sádlo dobře vypeklo a přeléváme výpekem, aby se nám maso nevysušilo), ke konci pečení poklop odklopíme, abychom docílili křupavé kůrčičky
4. Upečenou husu z výpeku vyjmeme, naporcujeme ji a uchováme v teple
5. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou vařící vody, krátce povaříme a pak výpek přecedíme
6. Nakonec přidáme do výpeku část vypečeného sádla (15 g na 1 porci husy) a tímto výpekem jednotlivé porce husy podléváme, v případě potřeby ještě výpek dochutíme solí.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, houskové nebo bramborové knedlíky, zelí a různé druhy zeleninových salátů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
fuzo
(upraveno)
9. 1. 2010, 14:15