Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dušené kuřátko na česneku

0.0
Dušené kuřátko na česneku

Potřebné ingredience

kuře - cca 1,5 kg, olej, máslo, podravka, sůl, pepř, kmín, 1 velká cibule nebo dvě střední a 2-3 hlávky česneku

Postup přípravy

Dušené kuřátko na česneku

Ingredience:
1 kuře - cca 1,5 kg, olej, máslo, podravka, sůl, pepř, kmín, 1 velká cibule nebo dvě střední a 2-3 hlávky česneku (může se dát i víc)
Postup přípravy: Kuře i s kůží naporcujeme na 8 dílů. Mírně osolíme a opepříme. V hrci rozpustíme trochu másla a přidáme olej, na kterém osmahneme do sklovata cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme kuře. Nejprve zprudka opečeme ze všech stran a potom zmírníme oheň a dusíme pomalu téměř doměkka. Přidáme podravku a kmín. Během dušení můžeme přidat cca 1 dcl vody. Ono si to pustí samo dost šťávičky. Před koncem prolisujeme česnek a krátce povaříme. Asi tak 5-10 minut. Česnek a cibule krásně zahustí šťávu.
Je to rychlé a jednoduché jídlo, které patří mezi naše nejoblíbenější. U nás tuto dobrotu podáváme s vařeným bramborem, ale může se podávat i s rýží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie