Slaný půllitr s postupem
Potřebné ingredience
2 toustové chleby, 2 velké pařížské saláty, 2 pomazánkové másla, tavené sýry, česnek, plátkový 45% sýr, silný párek, salám a zelenina na zdobení
Postup přípravy
A tímto dortíkem končím letošní pečení dortů a další budu mít až 8.ledna :-)) Přeji Vám všem veselého Silvestra a v novém roce tvořivé pečení dortíků!!
4 chleby naskládáme do čtverce
obřízneme dle talířku
obříznuto
namažeme pařížským salátem
a vrstvíme jednotlivá patra (měla jsem jich 8 a na střídačku jsem dávala světlý a celozrnný toustový chléb)
boky obmažeme pomázánkou
rozložíme plátkový sýr, na 3 minuty vložíme do trouby, tím se nám zacelí a potáhneme tím dort (já jsem dělala první jednu půlku, pak druhou)
nahoru dáme rozdrobený chléb, který nám zbyl z odkrojků
na to nastříkáme cukrářským pytlíkem pomazánku z pomazánkového másla, sýrů, česneku, másla atd...
pěnu vidličkou mírně rozetřeme a nalepíme pivní etiketu (která šla dobře sloupnout z flašky po namočení do horké vody)
točený salám jsem si v uzenářství koupila tak, aby měl "zatáčku" a ten pak připíchla párátky na dort
a dozdobíme zeleninou
jiný pohled
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé