Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 49 návštěvníků)

Bageta z domácí pekárny

0.0
Bageta z domácí pekárny

Potřebné ingredience

150 ml vody, 200 ml mléka, 3 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 200 g grahamové mouky, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1/2 kostky droždí

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu. Potom bagety na několika místech trochu nařízneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme třeba sezamovým semínkem, kmínem, mákem...
Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.

Nezapomeňte (tak jako já) bagetu před pečením naříznout :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

boule 1. 2. 2010, 23:38
(clamp) (clamp) (clamp)
herlíci 22. 1. 2010, 8:39
Ahojky. Za chvíli se chystám na tvoje bagetky, vypadají úžasně, mňam. Jen se chci zeptat - v receptu není uveden cukr ( kvůli droždí). Opravdu nedáváš ani trochu a přes to vykynou? díky
innael 22. 1. 2010, 9:23
@herlíci Ahoj, ne, nedávala jsem cukr. Taky mi to bylo divné, když jsem je zkoušela poprvé, ale vykynulo to dobře. (hello)
herlíci 22. 1. 2010, 13:22
@innael Udělala jsem je dřív, než jsem četla tvojí odpověd. Tak jsem tam přeci jen lžičku šoupla, a dopadlo to dobře. Jsou výborné. Byly čtyři a ještě se téměř nevešly na plech. Děkuju za recept (pl).
t i n a 20. 1. 2010, 16:48
Luxusní (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Poprvé jsem použila místo grahamové pšeničnou celozrnnou, v domnění, že je to to samé. Nebylo to špatné, ale dnes jsem dala pšeničnou chlebovou a to je teprve vončo |:o) |:o) |:o)
brnenivkolenou 11. 1. 2010, 12:14
o víkendu jsem je zkoušela... a opravdu vynikající |:o) Moc díky za super receptík (L) (clamp) (hello)
romanareh 4. 1. 2010, 14:49
šári já je dnes dopekla a ty nemají chybu (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jen jsem neměla grahamovů a dala jeto fakt pšeničnů chlebovů tmavů (Y) a chuťově výborné jako z obchodu (H) (Y) (Y) jen z toho mám 4-28cm ks ;-) tak vám děkuji za receptík (L) (L) (L) (L) nevím jak děláte ty bagety, já měla k pekárně návod,udělat obdélník -přeložit ha na půlky a pak tím spojem dát nahoru a nemusí seto ani nařezávat ten spoj se otevře |:o) (hello) (hello)
innael 4. 1. 2010, 17:00
@romanareh Romčo, jsem moc ráda, že Vám bagety chutnají. Já jsem je dělala tak, že jsem jen vyválela šišky (smich). A z tohoto množství mi vyšly opravdu jen dvě, tak nevím, že by mi to míň vykynulo? :-D (L)
veruka1 1. 1. 2010, 21:52
Super recept, zařazuji do oblíbených a budu často opakovat, skvělá obměna k chlebům z pekárny!! Díky! (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 29. 12. 2009, 16:30
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
magsan 28. 12. 2009, 19:47
Super....určitě vyzkouším...jenom, nemám grahamovou mouku *-) *-) *-). Čím byste nahradila *-) *-) *-)Polohrubou, celozrnnkou či chlebovou???? (L)
innael 29. 12. 2009, 13:24
@magsan Já jsem jednou místo grahamové použila chlebovou. (hello)
hlavca 28. 12. 2009, 20:18
@magsan Magdi jestli můžu já,tak jsem jí taky neměla a dala jsem klasiku hladkou (Y)
magsan 29. 12. 2009, 11:43
@hlavca děkuju, zkusím (Y) (Y) (Y)
hlavca 28. 12. 2009, 19:13
Šárko,dneska jsem bagety upekla,jsou opravdu výborné,jen vypadají jak dvě veky ;-),tak příště udělám čtyři a bude to parádní,díky moc za super recept,moc jsme si pochutnali (Y) (clamp) (L)
jazavka 27. 12. 2009, 21:01
...ta vyzera uzasne, hned zajtra vyskusam, presne po takomto "DIERKOVANOM" pecivku túzim... (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie