(recept
si oblíbilo 49 návštěvníků)
Bageta z domácí pekárny

Potřebné ingredience
150 ml vody, 200 ml mléka, 3 lžíce oleje, 200 g polohrubé mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 200 g grahamové mouky, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1/2 kostky droždí
Postup přípravy
Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu. Potom bagety na několika místech trochu nařízneme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme třeba sezamovým semínkem, kmínem, mákem...
Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.
Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů.

Nezapomeňte (tak jako já) bagetu před pečením naříznout :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

boule
(upraveno)
1. 2. 2010, 23:38



nahlásit

herlíci
(upraveno)
22. 1. 2010, 8:39
Ahojky. Za chvíli se chystám na tvoje bagetky, vypadají úžasně, mňam. Jen se chci zeptat - v receptu není uveden cukr ( kvůli droždí). Opravdu nedáváš ani trochu a přes to vykynou? díky
nahlásit

innael
(upraveno)
22. 1. 2010, 9:23
@herlíci
Ahoj, ne, nedávala jsem cukr. Taky mi to bylo divné, když jsem je zkoušela poprvé, ale vykynulo to dobře.

nahlásit

herlíci
(upraveno)
22. 1. 2010, 13:22
@innael
Udělala jsem je dřív, než jsem četla tvojí odpověd. Tak jsem tam přeci jen lžičku šoupla, a dopadlo to dobře. Jsou výborné. Byly čtyři a ještě se téměř nevešly na plech. Děkuju za recept
.

nahlásit

t i n a
(upraveno)
20. 1. 2010, 16:48
Luxusní
Poprvé jsem použila místo grahamové pšeničnou celozrnnou, v domnění, že je to to samé. Nebylo to špatné, ale dnes jsem dala pšeničnou chlebovou a to je teprve vončo








nahlásit

brnenivkolenou
(upraveno)
11. 1. 2010, 12:14
o víkendu jsem je zkoušela... a opravdu vynikající
Moc díky za super receptík




nahlásit

romanareh
(upraveno)
4. 1. 2010, 14:49
šári já je dnes dopekla a ty nemají chybu
jen jsem neměla grahamovů a dala jeto fakt pšeničnů chlebovů tmavů
a chuťově výborné jako z obchodu
jen z toho mám 4-28cm ks
tak vám děkuji za receptík
nevím jak děláte ty bagety, já měla k pekárně návod,udělat obdélník -přeložit ha na půlky a pak tím spojem dát nahoru a nemusí seto ani nařezávat ten spoj se otevře


















nahlásit

innael
(upraveno)
4. 1. 2010, 17:00
@romanareh
Romčo, jsem moc ráda, že Vám bagety chutnají. Já jsem je dělala tak, že jsem jen vyválela šišky
. A z tohoto množství mi vyšly opravdu jen dvě, tak nevím, že by mi to míň vykynulo?



nahlásit

veruka1
(upraveno)
1. 1. 2010, 21:52
Super recept, zařazuji do oblíbených a budu často opakovat, skvělá obměna k chlebům z pekárny!! Díky!



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
29. 12. 2009, 16:30








nahlásit
magsan
(upraveno)
28. 12. 2009, 19:47
Super....určitě vyzkouším...jenom, nemám grahamovou mouku
. Čím byste nahradila
Polohrubou, celozrnnkou či chlebovou????







nahlásit

innael
(upraveno)
29. 12. 2009, 13:24
@magsan
Já jsem jednou místo grahamové použila chlebovou.

nahlásit

hlavca
(upraveno)
28. 12. 2009, 20:18
@magsan
Magdi jestli můžu já,tak jsem jí taky neměla a dala jsem klasiku hladkou

nahlásit
magsan
(upraveno)
29. 12. 2009, 11:43
@hlavca
děkuju, zkusím



nahlásit

hlavca
(upraveno)
28. 12. 2009, 19:13
Šárko,dneska jsem bagety upekla,jsou opravdu výborné,jen vypadají jak dvě veky
,tak příště udělám čtyři a bude to parádní,díky moc za super recept,moc jsme si pochutnali




nahlásit

jazavka
(upraveno)
27. 12. 2009, 21:01
...ta vyzera uzasne, hned zajtra vyskusam, presne po takomto "DIERKOVANOM" pecivku túzim...









nahlásit