Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Müsli z Dolních Věstonic:-)

0.0
Müsli z Dolních Věstonic:-)

Potřebné ingredience

1 balíček vloček, 1 balíček kokosu, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce medu, sekané ořechy, 1 kondenzované mléko, 2 dl oleje, 2 balíčky rozinek

Postup přípravy

Všechny ingredience - kromě rozinek - se promísí, šup s tím na plech a do trouby. Zvolna pečeme až zhnědne, pak se to vytáhne a přidají se ony 2 balíčky rozinek.

Proč z Dolních Věstonic?:-) Před několika lety mě tam pozvali a jedna stará paní mi tam dala ochutnat toto müsli. Moc mi chutnalo a tak jsem z ní vytáhla recept:-) Tak těď doufán, že bude chutnat dalším:-)
Irena

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

anaba 5. 1. 2010, 19:56
dělala jsem dnes a pořád chodím ochutnávat |:o) |:o)je to opravdu mooc dobré (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)anna
ridomka 16. 5. 2006, 13:39
u nás nevydrželo ani dva dny,prostě výborné (Y),manžovi dělá dobře na žaludek,prý by přidal víc medu,ale mě se zdálo akorát (Y) (Y) (F)
Sabatt 16. 5. 2006, 13:09
Tak jsem se k tomu konečně dostala a musím říct,že je to vážně bezva a rychlé a je toho strášně moc :-) A je to fakt supr :-P maličko se mi to zespod připeklo do hněda,ale i to je mňam.Tenhle recept u nás bude častoooo :-) Díky za něj Příště vyzkouším místo tatry salko,mohlo by to být takové karamelové :-)
Sarkas 15. 5. 2006, 17:57
Právě zkouším, už to tady všude voní po bytě a já při občasném promíchávání pořád ochutnávám jestli už je to upečené a myslím, že pokud něco zbyde tak to bude super
inka 27. 4. 2006, 19:29
Ahoj Irčo, chtěla jsem se zeptat - kondenzované mléko to je to neslazené Tatra mléko? Nebo slazené Salko?
inka 12. 5. 2006, 20:00
@inka Tak jsem dala Tatra mléko neslazené a vzniklo mi z toho úžasné sypké a zároveň křupavé musli jak dělané do jogurtu nebo do mléka. A potom přišla večer tchýně a říkala, že to kdysi dělávala a dávala Salko a potom to udělá hrudky. Každopádně doporučuji, je opravdu skvělé.
račík 13. 5. 2006, 19:52
@inka Ingrid hezký den, jsem moc ráda, že se povedlo - já se moc omlouvám, že jsem neodpověděla na Tvůj původní dotaz - vím, že jsi se ptala. My teď máme dvě nemoci v rodině a jsem taková rozhozená, takže jsem úplně zapomněla odpovědět. Ještě jednou se omlouvám. Já, abych pravdu řekla, beru to, co mám doma. Paní tchýně má pravdu, že se slazeným je to takové jakoby hrudkovatější - je to takové to, co se prodává jako "zapečené" nebo jak to nazývají. Asi se to dělalo - jak paní tchýně říká - již před léty. Mně to vlastně také dala ochutnat stará paní a z ní jsem vyloudila recept. Zkušené hospodyně znají lecos, to je pravda :-) Moc děkuji za pochvalu a jsem ráda, že chutnalo. Irena
inka 13. 5. 2006, 20:09
@račík Irčo vůbec se neomlouvej. Bude to náš oblíbený recept, příští týden se na něj chytám zas, už máme první várku snězenou. Mimochodem Kuba (16) si vzal lžíci a jedl to přímo z plechu ještě teplé - no comment Ještě jednou díky. ;-) ;-)
račík 15. 5. 2006, 23:16
@inka Tohle mě pobavilo :-) Jak jsem so to přečetla, povídám manželovi, jestli se jedná o Kubu 16 let nebo 16 měsíců :-) Zapátrali jsme u Ingrid ve fotografiích a usoudili jsme, že je to malej ochutnavač 16ti měsíční :-) :-) Já tedy mám radost, že mu chutnalo! Irena
ridomka 26. 4. 2006, 23:20
mnam,chybí mi mlsadlo,takže o víkendu jdu na to,stejně má být ošklivé počasí ;-) :-D
honza 26. 4. 2006, 17:24
Ahoj Irčo, chtěla bych se zeptat, jestli z toho vznikne buchta nebo je to sypké jak kupované müsli. Nerozumím moc jak tam dát ty rozinky? Jana
račík 26. 4. 2006, 21:41
@honza Janičko, ty rozinky se tam dají až nakonec - vlastně do toho pečeného - aby nebyly usušené, ony by byly jinak spálené, byly by hořké. Jako když se připečou na vánočce. Výsledek není buchta, je to opravdu müsli a navíc fakt dobré. Mně to tehdy poprvé dala ochutnat stará paní - pekla výborně, moravské koláče a tak - ale toto mě tam chutnalo nejvíc. Irena
Sabatt 26. 4. 2006, 16:13
Ahoj Irčo,chtěla bych se zeptat,na kolik pečete a jestli jen na holém plechu nebo podložíte pečícím papírem,moc se mi tenhle recept líbí :-) Jana
račík 26. 4. 2006, 21:46
@Sabatt Janičko, tak to je totiž problém :-) Já mám plynovou troubu a navíc - jak má každá trouba svoje vrtochy - tak v téhle peču vše na minumum, protože jinak mi všechno spálí zezdola. Na pečícím papíru je to asi určitě lepší - já jsem ovšem takový týpek, co všechno vymazává a papír dávám snad jen pod roládu. Ale s papírem se to asi lepší :-) Irena
Sabatt 26. 4. 2006, 22:15
@račík Irčo tak to jsme na tom stejně,taky máme plynovou potvoru :-# :-# No určitě vyzkoušíme a snad to z plechu dostanem dolů :-) díky za bezva recept Jana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie