Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KUŘECÍ PRSÍČKA V SÝROVÉM KABÁTKU

0.0
KUŘECÍ PRSÍČKA V SÝROVÉM KABÁTKU

Potřebné ingredience

 4 porce kuřecích prsíček
 4 lžíce smetany
 4 lžíce polotučné hořčice
 1 vejce
 150 g strouhaného sýra
 3 lžíce hladké mouky
 3 lžíce pažitky nebo cibulové natě
 1 lžíce bylinkové směsi koření na kuře
 6 lžic oleje
 brambory
 koření na hranolky
 2 lžíce másla

Postup přípravy

1. Brambory i se slupkou očistíme kartáčkem v tekoucí vodě. Necháme je oschnout. Na dvou protilehlých stranách je nařízneme do hloubky půl centimetru. Do řezů vtlačíme směs koření na hranolky. Na celé dno pekáčku nasypeme hrubou sůl, na ni rozložíme brambory. A v předehřáté troubě je upečeme do měkka. Před dopečením vrchní část brambor potřeme máslem, aby byly voňavé a hezky zlatavé.







2. Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme a okořeníme bylinkovou směsí.
3. V misce smícháme smetanu s plnotučnou hořčicí .
4. Do hlubokého talíře rozklepneme vejce. Osolíme a rozšleháme. Přimícháme strouhaný sýr a drobně sekanou pažitku nebo cibulovou nať.
5. Okořeněná a osolená prsíčka postupně a důkladně obalujeme v hladké mouce, ve směsi smetany s hořčicí a ve směsi vajíčka, strouhaného sýra a pažitky.
6. Všechny porce kuřecích prsíček musí být celé pokryté všemi třemi obaly.
7. Na pánvi s rozpáleným olejem smažíme na mírném ohni ze všech stran do zlatova.
8. Jestli je maso uvnitř obalu upečené, snadno zjistíme třeba pomocí grilovaní jehly. Pokud z pečené porce po propíchnutí jehlou vytéká růžová šťáva, není maso ještě hotové.
9. Podáváme s pečenými brambůrkami. Zdobíme paprikou a okurkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie