VÁNOČKA a ŠTOLA
Potřebné ingredience
VÁNOČKA - 1kg hladké mouky, 25dkg másla, 22 dkg cukru, 4 žloutky, vanilkový cukr, špetka soli, 1 kostka droždí, 1/2l mléka, citrónová kůra, 10 dkg rozinek, 10 dkg mandlí.
ŠTOLA - 1 kg polohrubé mouky, 22 dkg másla, 20 dkg cukru, 4 vejce, citrónová kůra, špetka soli, 1 kostka droždí, 1/2 l mléka, 10 dkg rozinek, 10 dkg ořechů, 1 kandované ovoce
Postup přípravy
VÁNOČKA - upleteme vánočku, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba hodinu.
ŠTOLA - nakynuté těsto dáme na plech a přehneme jednu půlku přes druhou. Potřeme zozšlehaným vejcem. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem a sypeme moučkovým cukrem. Štolu necháme vychladnout, dáme do alobalu, nebo celofánu, a necháme odležet do chladna. Po týdnu se rozleží, ale vydrží i měsíc.
Chcete opravdu smazat recept?
trochu se mi rozjela :-(((
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé