chléb s kyselím zelím a uzeným
Potřebné ingredience
olej 1/4 hrnku ,
sůl 20 g ,
kmín 1 lžička ,
voda 1/2 l ,
droždí 40 g ,
hladká mouka 1 kg ,
uzené maso 200 g ,
kysané zelí 150 ,
Postup přípravy
Z droždí, trochy vlažnévody a špetky cukru necháme vzejít kvásek.
Mouku smícháme se solí a prosejeme. Do kvásku přidáme mouku, vodu a olej. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
Mezitím si nakrájíme na kostičky uzené a zelí podle potřeby překrájíme na kratší nudličky.
Do vykynutého těsta přidáme lžičku kmínu, zelí a uzené. Z těsta vytvarujeme bochánky, potřeme je osolenou vodou a pečeme v předehřáté troubě minimálně 45 minut.
Mouku smícháme se solí a prosejeme. Do kvásku přidáme mouku, vodu a olej. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
Mezitím si nakrájíme na kostičky uzené a zelí podle potřeby překrájíme na kratší nudličky.
Do vykynutého těsta přidáme lžičku kmínu, zelí a uzené. Z těsta vytvarujeme bochánky, potřeme je osolenou vodou a pečeme v předehřáté troubě minimálně 45 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé