(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Svíčková z králika...výborná
Potřebné ingredience
10-15dkg slaniny,1 menší celer,5 mrkví,4petržele,2cibule,5 kuliček nového koření,4kuličky jalovce,5kuliček pepře,tymián,2bobkové listy,sůl,pepř,podravka,špetka sladké papriky,máslo,0,5-1l mléka,1smetana,2-3lžíce hladké mouky,citronová šťáva,králík
Postup přípravy
Část slaniny nakrájím na proužky a prošpikuji králika.Osolím,malinko opepřím a posypu tymiánem.Zbylou slaninu nakrájím na kostičky a orestují společně s cibuli pokrájenou najemno.Přídáme kralika a opékáme ze všech stran.Až je králik opečený přendám na talířek a dám orestovat zeleninu pokrájenou na nudličky.Vrátime zpět kralika přidáme koření a posypu špetkou sladké papriky,podliju a dám dopéct do trouby.Během pečení podléváme vypečenou šťávou.Když je maso měkké nechám přes noc naležet.Druhý den vydělám maso,kuličky koření a rozmixuji zeleninu s trochou mléka.Rozpustím si máslo přidám hladkou mouku a udělám jíšku .Podliji trochou mléka a přidám zeleninu.Pomalu promíchávám a přilévám postupně mléko.Až omáčka začne probublávat naliji smetanu,posolim, přidám podravku a citronovou šťávu.Krátce povařím a je hotovo.Příloha houskový kedlík.
Na svíčkovou mohu použít i jiné maso.
Na svíčkovou mohu použít i jiné maso.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pepča
(upraveno)
16. 9. 2007, 14:21
Radko, tak jsem dělala vaši svíčkovou, a byla to fakt mňamka , určitě zas zopáknu, babička s dědou nás zásobují králíkama (nesmí to ovšem vědět syn) tak příležitostí je bude dost. Díky z recept Lenka