Masová směs na špagety (chutná i dětem :-) )

Potřebné ingredience
Na omáčku: 10 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 rajské protlaky, sladký kečup, pepř celý, nové koření, bobkový list, skořice celá, sůl, cukr krystal Na směs: 300g sekané z vepřového plecka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžíce sádla, koření: paprika sladká, pepř mletý, majoránka, sůl
Postup přípravy
Na pánvičce na sádle osmahneme cibulku do zlatova. Přidáme sekanou, kterou okořeníme mletým pepřem, sladkou paprikou, majoránkou, přidáme rozmačkaný česnek, osolíme.
Důkladně promícháme a opečeme.
Až je směs opečená přidáme hotovou rajskou omáčku, kterou do masa přecedíme přes cedník, aby jsme ve směsi neměli koření. Chvíli ještě povaříme, aby se nám chutě spojily.

Do hrnce dáme máslo a hladkou mouku.

Přidáme koření - pepř celý, nové koření, bobkový list, skořici celou.

Jíšku s kořením uvaříme mírně do hněda. Pozor, ať jíšku nespálíme! :-)

Vařím z tohoto druhu protlaku a kečupu.

Do jíšky vložíme protlak a poté kečup.

Rajský protlak nám provařením krásně zčervená a zjemní. Promícháme.

Zalejeme vařící vodou z varné konvice.

Rajskou omáčku osolíme a osladíme cukrem.

Na pánvičce na sádle osmahneme cibulku do zlatova. Přidáme sekanou, kterou okořeníme mletým pepřem, sladkou paprikou, majoránkou, přidáme rozmačkaný česnek, osolíme. Důkladně promícháme a opečeme.

Směs opečeme.

Až je směs opečená přidáme hotovou rajskou omáčku, kterou do masa přecedíme přes cedník, aby jsme ve směsi neměli koření.

A je hotovo!!! :-)))))

Nastrouháme tvrdý sýr na posypání.

Přeji vám dobrou chuť! :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu








