(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
brambory ve vývaru
Potřebné ingredience
sůl
vývar 500 ml
máslo
brambory 1 kg
sýr 20 dkg
mletý černý pepř
Postup přípravy
:
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem. Sýr nastrouháme. Do pekáčku nebo gratinky střídavě vkládáme vrstvu brambor, kterou vždy osolíme a opepříme, a vrstvu sýra. Vše skládáme, dokud nevyčerpáme suroviny, přičemž horní vrstvou musí být brambory. Vše zalijeme vývarem a brambory přeložíme plátky másla.
Jídlo pečeme ve vyhřáté troubě, dokud se vývar neodpaří. Asi 45 minut.
Brambory jsou vhodné jako hlavní chod i jako příloha.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem. Sýr nastrouháme. Do pekáčku nebo gratinky střídavě vkládáme vrstvu brambor, kterou vždy osolíme a opepříme, a vrstvu sýra. Vše skládáme, dokud nevyčerpáme suroviny, přičemž horní vrstvou musí být brambory. Vše zalijeme vývarem a brambory přeložíme plátky másla.
Jídlo pečeme ve vyhřáté troubě, dokud se vývar neodpaří. Asi 45 minut.
Brambory jsou vhodné jako hlavní chod i jako příloha.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé