(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vepřové kotlety s pomeranči
Potřebné ingredience
300 g drobných brambor
1-2 lžičky čerstvého rozmarýnu
2 ks pomeranče
1 lžíce olivového oleje
2 ks kotlety
1 balení základu na guláš
2 lžíce medu
1 lžíce zakysané smetany nebo Ramy Cremefine zakysaného krému
400 - 500 g brokolice
Postup přípravy
Brambory rozkrájíme na poloviny a klademe řeznou stranou na vymazaný plech, osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem a česnekem. V trobě pečeme asi 30 min.
Z 1 pomerance vymačkáme šťávu. Druhý pomeranč rozkrájíme na kousky. Brokolici očistíme a rozebereme na ružičky. Vaříme na skus. Olivový olej rozehřejeme na pánvi a maso z prudka opečeme. Osolíme a opepříme, poté vyjmeme a udržujeme teplé. 350 ml. vody a šťávu z pomeranče vlijeme na pánev a vmícháme gulášový základ a povaříme. Před končem přidáme 2 lžíce medu, kousky pomerančů a zakysanou smetanu a přivedeme k varu.
Podáváme s pečenýmí rozmarýnovými (nebo obyčejnými vařenými ) brambory.
Z 1 pomerance vymačkáme šťávu. Druhý pomeranč rozkrájíme na kousky. Brokolici očistíme a rozebereme na ružičky. Vaříme na skus. Olivový olej rozehřejeme na pánvi a maso z prudka opečeme. Osolíme a opepříme, poté vyjmeme a udržujeme teplé. 350 ml. vody a šťávu z pomeranče vlijeme na pánev a vmícháme gulášový základ a povaříme. Před končem přidáme 2 lžíce medu, kousky pomerančů a zakysanou smetanu a přivedeme k varu.
Podáváme s pečenýmí rozmarýnovými (nebo obyčejnými vařenými ) brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé