NAKLÁDANÉ VEPŘOVÉ KOLENO - fantastické třeba na Silvestra
Potřebné ingredience
Velká vepřová kolena ( chce to aspoň dvě ) Nálev: na 4 litry vody dáme 20 dkg soli (1l =5 dkg soli ), 1 veliká cibule, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček pepře,4 bobkové listy.
Postup přípravy
nálev
vykoštěná a nařezaná kolena
nejlepší jsou hodně velká a masitá kolena ... Jsou fakt jen dvě ,-) - V Globusu mají hodně velké ,-D
naskládáme do hrnce...
... a zalijeme nálevem
nechali jsme odležet, ... tak jak to je, dáme na plotnu a povaříme. Pozor někdy to dělá takovou pěnu a nechává "pucíky" - to je normální, já to vždycky seberu naběračkou, ale nevadí to ničemu, můžete to tam nechat.
...pak vyskládáme na pekáček
... a pečeme
... a pečeme
... a pečeme...
... a pečeme ... takhle to na té fotce vypadá spíš připáleně, hlavně ta štáva, ale ve skutečnosti to vypadá mnohem líp. Musí to být hodně propečené, kůže má být hodně křupavá. Líp to vypadá na světlejším pekáčku, ten tmavý na fotkách působí jako, že je to moc přepálené, ale fakt není,... zkuste a uvidíte. Opravdu doporučuji, je to mňaminka ,-)
... takhle je to na talíři, ... už to vypadá lépe ,-)
... a ještě hotové z blízka ... trošku mázlé... stane se :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé