(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Pestrobarevné rizoto
Potřebné ingredience
250 g rýže, 2 žluté papriky, 2 červené papriky, 400 g vepřových plátků, 1/2 l zeleninového vývaru, 2 cibule, 1/2 svazku petrželky, 1 lžíce oleje, 4 lžíce do tuha ušlehané smetany, sladká paprika, sůl, pepř
Postup přípravy
Maso nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky. Maso osmažíme na rozpáleném ohni a vyjmeme. Ve šťávě podusíme cibulku a rýží, zředíme vývarem a necháme pod pokličkou na mírném ohni cca 20 minut dusit. Očistíme papriku a nakrájíme na kousky. Asi 5 minut před koncem dušení ji přidáme s masem k rýži. Petrželku posekáme a přimícháme ji také k rýži. Dochutíme solí a pepřem. Pokrm servírujeme na talíře, přidáme po lžíci smetany (nemusí být), poprášíme paprikou a obložíme petrželkou. Přeji dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé