(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Koule plňené šlehačkou
Potřebné ingredience
280g moučkového cukru, 5 žloutků, 420 g hl. mouky, 1lžíčka amonia (cukrářské droždí), 4 Lžíce vlažné vody
NÁPLŇ:2-3 tekuté šlehačky,2 ztužovače šlehačky, čokoládu na vaření, 70g 100%tuku, kokos s cukrem moučkou na obalení
Postup přípravy
Z víše uvedených surovin si vypracujeme těsto. Vyválíme na klasickou tloušťku, jako na linecké cukroví. Z těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 3cm. Když jsou menší, vypadá to lépe. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Ne však více jak 10 kusů, jinak nebudeme stíhat. Dáme péct. V troubě díky droždíkrásně nabudou. Upečené vyndáme trouby a ihned lžičkou vydlabeme do polokoule díru. Musíme za tepla, jinak nám ztvrdnou a už nic nezmůžeme. Proto pečeme po tak málo kusech. Polokoule si můžeme napést hodně dlouho do předu. Nic se jim nestane. Poté si ušleháme šlehačku se ztužovačem, naplníme jí obě polokoule a slepíme k sobě. poté namočíme v čokoládě a obalíme v kokose smíchaným s cukrem moučkou. A ta nej nej mňamka je na světě. Asi po 2 hodinách jsou iž výborné ke konzumaci. Vím , že recept zní složitě a zdlouhavě, ale opravdu vyzkoušejte. U nás se po nich jen zapráší a myslím že u vás doma také
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kpavlinka
(upraveno)
18. 12. 2012, 13:41
Marcel dobry den, muzu se zeptat kolik tak mate tech kouli z teto davky?? Kdyz bych vykrajovala prumer tak ty 3cm?? Dekuju
ilona
(upraveno)
4. 12. 2012, 14:24
Tohle je něco podobného co mají Holansku jako dorty ve velikosti vetrníku Je to naprosto užasny, akorat oni to neobalují v kokosu. Musím to vyzkoušet
Zrušený účet
(upraveno)
8. 12. 2010, 19:14
Vypadá to lákavě, ale dokončovací práce se šlehačkou je třeba asi dělat před podáváním, ne? Jinak ta šlehačka i když má ztužovač musí zákonitě zase kapalnit. Ochutnat bych to asi chtěla, dobré to bude, ale dělat asi nebudu. Jinak přeji krásné vánoce
manamdu
(upraveno)
11. 12. 2010, 14:42
@
Dobrý den šlehačkou můžete plnit i 3 dny před podáváním. Šlehačka nezkapalni. Je stále krásně tuhá
crazyjanula
(upraveno)
8. 12. 2010, 18:41
Dobrý den, můžu se zeptat jak dlouho vydrží?? Myslím do jaké doby se musí sníst. Děkuji Jana
manamdu
(upraveno)
11. 12. 2010, 14:43
@crazyjanula
Základ si můžete upéct klidně hooooooooooodně dlouho před svátky. Ú nás je naplníme a ten týden v poho vydrží. Žádně běhání potom nemáme
vlaďka89
(upraveno)
7. 12. 2010, 12:31
Marcelka, gule vyzerajú veľmi lákavo. Prosím Vás , možno blbá otázka, ale ako ich namáčate ? Nerozpadnú sa keď ich ponorím do čokolády?
manamdu
(upraveno)
11. 12. 2010, 14:44
@vlaďka89
ne nerozpadnou se. krásně u sebe drží
čermačka
(upraveno)
25. 11. 2010, 14:25
Dobrý den, můžu se zeptat, kde seženu cukrářské droždí mám zkusit potraviny ?? Díky Petra
kopretina123
(upraveno)
25. 11. 2010, 14:40
@čermačka
Mívají ho v drogerii.
manamdu
(upraveno)
30. 12. 2009, 17:58
Děkuji vám za krásné komentáře a jsem ráda, že chutná
dubenka36
(upraveno)
29. 12. 2009, 17:51
Tak tohle cukroví nemá chybu. Nic lepšího jsem snad nikdy nic nejedla . První várku, muž zbaštil na posezení ,a to že mu jen tak něco nejede a já zadělávala znovu . Ale ráda, protože to fakt stojí za to
Ilonáček
(upraveno)
29. 12. 2009, 13:33
Hnědovláska
(upraveno)
21. 12. 2009, 18:55
To zní zajímavě Ještě jsem takového nic nedělala Složitý to třeba je,to ano,ale já to zvládnu Hezké svátky