Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kurací pie s pečenou zeleninou

0.0
Kurací pie s pečenou zeleninou

Potřebné ingredience

Zvyšky uvareneho (pečeneho) kurata alebo sliepky,cibula,šampiony,cesnak,kusok masla,hl.muka,mlieko,olej,mrkva,petržlen,cesnak v šupke,listkove cesto,vajičko na potretie

Postup přípravy

Uvarene kura si rozoberieme na kusky.Na oleji orestujeme cibulku,pridame cesnak,šampiony a kura.Okorenime ,osolime a chvilku restujeme.Maslo si dame rozpustit,pridame asi 2 PL hl.muky a spravime svetlu zasmažku.Zalejeme mliekom a miešame,mlieko si pridavajte po častiach,aby ste videli ako to hustne.Chceme to take stredne huste.Bešamel ochutime solou alebo vegetou,muškatovym orieškom a bielym korenim.

listkove cesto si rozdelime na polovice,jednu čast dame na dno formy a navrstvime masko..

Zalejeme bešamelom (nemusite všetkym, ak sa vam zda vela)..

prikryjeme druhym cestom,(nechajte ho hrubšie) a potrieme vajičkom , pečieme na 200 st asi 20-25 min.

zeleninku si nakrajame na pasiky,osolime,pridame rozmarín alebo podobne bylinky a pridame trošku oleja-premiešame .Ja som pridala aj lanove a sezamove semiačka.Pečieme asi 30 min.priebezne premiešame.

a hotovééé...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Visnery 21. 12. 2009, 13:19
(clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie