Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 105 návštěvníků)

Sakrajda = sakra, to je ale dobré. Záviny z perníkového těsta s povidlama a s ořechama nakrájené na plátky.

0.0
Sakrajda  =  sakra, to je ale dobré. Záviny z perníkového těsta s povidlama a s ořechama nakrájené na plátky.

Potřebné ingredience

Opisuju z časopisu Medovníčky 11/2009
Sakrajdův plněný perník
Těsto : 300 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 2 lžíce medu,1 vejce, 2 - 3 lžíce mléka, půl balíčku prášku do perníku
Náplň : švestková povidla, nahrubo sekané ořechy
Na potření : 1 vejce

Postup přípravy

Prášek do perníku rozmíchejte v mouce, přidejte cukr,med, vejce a ručně nebo v robotu ( může být i domácí pekárna nastavená na příslušný program ) vypracujte nelepivé hladké těsto. Zabalte je do fólie a uložte v chladničce, nejlépe na několik dní. Odpočinuté těsto rozdělte na 3 díly, z každého vyválejte obdélníkový plát, který vydatně potřete povidly a posypete na hrubo nasekanými ořechy. Naplněný plát pak sviňte do rolády, kterou uložíte na plech a potřete rozšlehaným vajíčkem.Sakrajdu pečte dozlatova na 180 °C asi 15 min.

Těsto mi nešlo spojit, tak jsem přidala asi 40 g másla, a místo 3 závinů jsem udělala 4 záviny. Těsto jsem nenechala odpočinout, záviny jsem upekla hned, protože jsem byla zvědavá na výsledek. Povidel jsem mohla dát míň, tak příště.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

koblizek63 4. 1. 2014, 21:09
Mezi vánoční cukroví jsem zařadila i tuto roládu,kterou jsem dostala od kamarádky.Recept je trošku jiný jak váš,ale výsledek je stejný.Těsto bylo nádherně hladké,krásně se s ním pracovalo.Plnila jsem aj nutelou s ořechy,povidla se sušenýma švestkama.Vynikající (Y) (Y) (Y)
sasa123 18. 12. 2011, 17:38
Ludmilka, perník je úplne super , ale cesto je veľmi tuhé a zle sa mi dalo rozvalkať. (Y) Na chuť výborný, ale niečo tam asi chýba, keď po upečení zostal veľmi nízky. (jidlo) Ako sa Vám podaril taký pekný ?
mlsounka 21. 12. 2011, 0:19
@sasa123 recept je z časopisu, těsto je tuhé, přidala jsem tam trochu tuku, a z těsta jsem udělala 4 tenké záviny, aby byly velikostně nenápadné mezi ostatním cukrovím, jestli záviny zůstaly nízké, tak to chtělo asi víc kypřícího prášku (pernicek) (L)
jitule1220 12. 5. 2010, 19:54
Opravdu, výborný recept (Y) (Y) (Y). Vyzkoušeno a snězeno. (L) Ani jsem nestačila nechat těsto uležet :-D :-D :-D :-D.
hocina 4. 2. 2010, 12:44
prosím je to kypřící prášek do perníku nebo perníkové koření, co se používá na perníčky v tomto receptu? děkuji (F)
mlsounka 4. 2. 2010, 16:46
@hocina (F) dala jsem 1 / 2 kypřícího prášku do perníku - je to s perníkovým kořením. Těsto se špatně zadělává. (L)
hocina 5. 2. 2010, 16:19
@mlsounka (F)
Ilonáček 28. 12. 2009, 18:59
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Jiniska k 23. 12. 2009, 22:01
Dneska jsme upekli 3 nohavice s domácím hruškovým povidlím (Y) je to veklá mňamka a dlouho nevydrží. ^o) ^o)Přeji krásné vánoce (banky) (andel) (G) a zdravíčko. (child1)
Zrušený účet 23. 12. 2009, 21:22
Také mám upečených 6 velkých závinů ze dvou dávek a je to opravdu dobrota,kterou dávám na talíř k cukroví.Mám ho tady odsud http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=52073. Jen doporučuji dát opravdu dost povidel . Krásné Vánoce všem (banky) (stromecek) (stromecek) (stromecek) (L)
viktoriya 23. 12. 2009, 20:49
+o(
marus123 20. 12. 2009, 22:43
podobny recept je pod tocenym medovnikem marus
čarodka2 20. 12. 2009, 20:04
nešlo by dát recept sem? děkuji.
lumka 20. 12. 2009, 19:36
(Y)vypadají výborně,taky bych si poprosila o recept,moc děkuji :-)luka51@seznam.cz :-)
bbettka 20. 12. 2009, 19:31
To vypadá báječně, taky bych poprosila o recept (bbettka@seznam.cz). Moc děkuju!!! (Y) (Y) (Y)
ONdráčci 20. 12. 2009, 19:24
Mohu také poprosit o recept. Díky. ondracci@email.cz (Y) (clamp) (Y)
Jostu 20. 12. 2009, 16:39
taky odzkoušeno,dávala jsem i na svadbě do balíčků mezi koláče,vynikající a ještě ,když se dají domácí povidla nemá to chybu (darecek) (banky)
jitka2203 20. 12. 2009, 15:37
(Y)Vypadá to nádherně mohu poprosit o recept na jitka.ry@seznam.cz děkuji moc (Y)
Zrušený účet 23. 12. 2009, 21:23
joak 20. 12. 2009, 14:37
Také jsem nedávno pekla, je to výborné !!! (Y) (Y) (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie