Rohlíčky s pařížským krémem, zatím nedodělané. Recept mám od kolegyně Šárky
Potřebné ingredience
Těsto : 20 dk mletých ořechů, 20 dk cukru, 1 malé vejce, 1 žloutek, hrst čerstvé strouhanky, půl prášku do pečiva Krém : 2 másla, 15 dk cukru, rum, 2 žloutky ( ale ty nedávám ) , 3 dcl vody , 100 g kakaa. Poleva : rozpuštěná čokoláda na vaření rozředěná ztuženým 100% tukem
Postup přípravy
Na krém si uvařím 3 dcl vody s balíčkem kakaa. Míchám, ať tam nejsou hrudky a ať se to nepřipálí. VZNIKNE HUSTÁ KAKAOVÁ KAŠE . Vychladlou ji pak zašlehávám do našlehaného másla s cukrem a s rumem. Nastříkám na rohlíčky, dám vychladit a pak mašlovačkou potírám rozpuštěnou čokoládou. Nejlepší jsou vychlazené. Na krabici s rohlíčkama doporučuju dát obrázek lebky se zkříženými hnáty a napsat velikými písmeny JED, aby nikdo neujídal. :-)))
Rohlíčky ještě neupečené
hotový krém na pařížské rohlíčky
Tak válím těsto mezi dvěma vrstvama mikrotenové fólie . Při válení nemusím těsto podsypávat moukou. Výšku těsta mi určí jehlice na pletení.Tady je na fotce jiné cukroví, vlastně je to poslední kousek těsta z letošního vánočního pečení.
Vykrájené kytičky vykrajovátkem od Tupperware
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé