Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Figurkový perník vytlačovaný do formiček , udělá parádu na vánočním stole

0.0
Figurkový perník vytlačovaný do formiček  , udělá parádu na vánočním stole

Potřebné ingredience

180 - 200 g hladké mouky, půl lžíce perníkového koření, 70 g mletého cukru, 30 g tuku, 1 vejce, 1 lžíce medu , mouka nebo olej na formičky. Na cukerný sirup = 50 ml vody + 50 g cukru krupice . Sirupem se pak podle původního receptu potřou upečené perníky.

Postup přípravy

Mouku, koření a cukr smíchat, do důlku v mouce dát tuk, vejce a med a vypracovat hladké tužší těsto. Za dva dny, po odležení těsta v chladničce, znovu těsto propracovat , oddělit potřebný kousek a vtlačit do formičky. Já jsem dávala do formiček hned, bez odležení. Před pečením se ničím nepotírají, ale já jsem tvary potřela rozšlehaným vajíčkem před pečením a ještě znovu hned po upečení. Pekla jsem na 170 °C do zlatava.

Tuhé těsto se pořádně namačká do formičky a pak se opatrně z formy vyloupne. V původním receptu se před pečením ničím nepotírá = má se potřít až po upečení cukerným sirupem. Já jsem tvary potřela rozkvedlaným vajíčkem před pečením, a pak znova, hned po vytažení z trouby .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mandel 21. 11. 2013, 14:05
Chtěla bych se zeptat, jsou k jídlu nebo jenom na ozdobu (tvrdé)?
mlsounka 26. 11. 2013, 9:57
@mandel v receptu není ani soda ani kypřící prášek do pečiva, jsou to perníčky spíš na ozdobu = tvrdé, ale kdo nemá strach, že si na nich vyláme zuby, tak perníčky může hryzat ,-) (stromecek)
vevercak78 12. 12. 2010, 22:45
(Y) (Y) (Y) (Y)
Hnědovláska 19. 12. 2009, 22:43
Ludmilko,kde jste prosím Vás sehnala formu? :-$ Na vánočním stole to musí vyniknout |:o) |:o) |:o) Letos to nestihnu,ale příští rok snad ano ;-) Příjemné vánoční svátky (banky) (jezisek) (darecek) (snehulak)
mlsounka 19. 12. 2009, 23:26
@Hnědovláska Jani, to je forma na čokoládu z tenkého plastu od Orionu (L) jsou tam krásné tvary, tak jsem to zkusila s perníčky *-) ale ty perníky by se daly dělat i v jiných formičkách, třeba i v těch plechových = pak se to musí velmi opatrně vydloubnout párátkem (Y) taky přeju hezké vánoce (vanoce) (jezisek) (kolednici) (andel) (stromecek) (pernicek) (novy rok)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie