(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
VANILKOVÉ ROHLÍČKY - měkké hned po upečení a nejlepší na světě
Potřebné ingredience
20 dkg másla, 2 žloutky, 6 dkg moučka cukru, 12 dkg mletých ořechů, 28 dkg hladké mouky, vanilkový cukr + cukr moučka na obalení
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme dohromady a těsto necháme uležet do druhého dne. Na druhý den vyválíme malé rohlíčky, pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia cca 10 minut. Rohlíčky dělám ručně, těsto se moc nehodí do strojku. OBALUJEME VYCHLADLÉ - jsou velmi křehké a teplé by se lámaly.
JSOU OPRAVDU MĚKKÉ IHNED PO UPEČENÍ.
JSOU OPRAVDU MĚKKÉ IHNED PO UPEČENÍ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hannah29
(upraveno)
6. 12. 2011, 14:23
KAMKIK83
(upraveno)
2. 12. 2011, 17:58
Těsto se mi při tvoření rohlíčků rozdrolí.Nevíte náhodou,co s tím?Kamila
Eva.Top
(upraveno)
18. 12. 2012, 19:46
@KAMKIK83
mám ten samý problém
martina.in
(upraveno)
6. 12. 2011, 14:07
@KAMKIK83
Dobrý den, rohlíčky dělám ručně, až je těsto měkké. Ani s částečně ztuhlým těstem to nejde dobře. Tak jedině, že by to bylo tímto. Jinak opravdu nevím, zatím se mi to nestalo. Peču je už 10 let. Tak snad se příště povedou. Hezký den. Martina
Ilonáček
(upraveno)
28. 12. 2009, 18:48