(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
MÁSLOVÝ KRÉM Z PUDINKU
Potřebné ingredience
Potřebujete: pudinkový prášek s vanilkovou příchutí (40g), 250ml mléka, 70 - 100g
pískového cukru, 50g ztuženého tuku (Omega), 250g másla
Postup přípravy
Do studeného mléka dejte cukr a pudinkový prášek a za stálého míchání zahřívejte
k varu. Hustý pudink vařte asi dvě nebo tři minuty, musí ztratit chuť syrového škrobu.
Pak stáhněte hmotu z tepla a vmíchejte kousky ztuženého tuku a šlehejte tak dlouho
až se tuk spojí s pudinkem. Ten díky tomu trochu zesklovatí a neosychá. Za
občasného zamíchání nechte pak vše zchladnout na pokojovou teplotu. Máslo, které
budete zašlehávat do pudinkového základu musí být rozměklé, tedy také v teplotě
prostředí. Přibližně stejné teploty obou složek zajistí dokonale hladký krém, nehrozí
jeho sražení.
k varu. Hustý pudink vařte asi dvě nebo tři minuty, musí ztratit chuť syrového škrobu.
Pak stáhněte hmotu z tepla a vmíchejte kousky ztuženého tuku a šlehejte tak dlouho
až se tuk spojí s pudinkem. Ten díky tomu trochu zesklovatí a neosychá. Za
občasného zamíchání nechte pak vše zchladnout na pokojovou teplotu. Máslo, které
budete zašlehávat do pudinkového základu musí být rozměklé, tedy také v teplotě
prostředí. Přibližně stejné teploty obou složek zajistí dokonale hladký krém, nehrozí
jeho sražení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
postacka
(upraveno)
26. 9. 2012, 14:27
super
nahlásit
lussis
(upraveno)
29. 9. 2011, 16:40
Dělala jsem ho podle vašeho receptu s kakaem, byl výborný, teď budu dělat vanilkový
nahlásit
žingi
(upraveno)
18. 12. 2009, 20:18
jako fakt,děláte se100% tuků
nahlásit
Nellynka75
(upraveno)
20. 1. 2010, 19:22
@žingi
Nebojte, dělám ho už léta. Ten malý kousek tuku tam nikdo nemůže poznat. Je to v tom proto, aby krém po nazdobení pěkně ztuhnul. Ale na chuti nic nezmění.
nahlásit
miska.plyska
(upraveno)
18. 12. 2009, 20:17
všem začínajícím i pokročilým vřele doporučuji
nahlásit
SILVIK1
(upraveno)
16. 12. 2009, 15:43
také ho dělám a je supr, dá se použít do dortů , be-be řezy i na medovník
nahlásit
Mikrah
(upraveno)
16. 12. 2009, 19:37
@SILVIK1
díky, viděla jsem to na primě v Párty s kuchařem- vyzkoušela tak posílám dál..
nahlásit
Ilonáček
(upraveno)
16. 12. 2009, 15:37
nahlásit