Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Pikantní karboše - pečené!

0.0
Pikantní karboše - pečené!

Potřebné ingredience

1kg mletého masa (směs vepřové/hovězí), vrchovatá lžíce ostřejší hořčice (dávám anglickou práškovou - rozmíchanou s troškou vody, ale super je i dijon), 3 malá vejce, 2 lžíce ostřejšího kečupu, 4 - 5 stroužků česneku, 1 červená cibule, 1 cibulka se zelenou natí (jarní), 2 lžičky rosovického koření, 2 lžičky majoránky, lžička červené papriky - sladké, sůl, pepř, strouhanka celozrnná, troška rostlinného oleje(nemusí být)

Postup přípravy

Veškeré ingredience krásně promísíme a proňahňáme, zahustíme strouhankou tak, aby šly vytvořit karbanátky.Já dělám karbošky malé, asi tak velikosti golfového míčku a každý splácnu , je jich cca 25 ks.Každý karbošek ještě zlehounka obalíme ve strouhance.
Karbanátky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.Tento můžeme lehounce potřít olejem, ale nemusíme!
No a pečeme ve vyhřáté troubě /cca 220°C/ asi 15 - 20 minut, přičemž je v polovině pečení obrátíme.
Karbošky jsou moc dobré, nejsou nacucané olejem, naopak, máme-li tučnější mleté, přebytečný tuk je pryč. Odpadne nám práce se smažením, v těch vedrech co byly v posledních dnech to bylo úplně skvělé.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo jen s brambůrky, zdobenými něčím zeleným(pažitka, kudrnka, kerblík, naťová cibulka). Salát jakýkoliv, nebo i kyselá či kvašená okurčička.Dobré jsou i studené, zbudou - li!:)
Přeji dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie