(recept
si oblíbilo 129 návštěvníků)
Bleskový třepací dort VYNIKAJÍCÍ!!!!
Potřebné ingredience
3 smetany na šlehání (2+1)
2 konzervy mandarinkového kompotu (ty menší)
2 pudingy Dr.Oetker bez vaření Créme Olé
1 hotový dortový korpus z piškotového těsta (můžete si ho i upéct)
Postup přípravy
Recept mi prisel mailem a naprosto me nadchl !! Tak se s Vami podelim. Jestli uz tady neco takoveho je, dejte vedet:-) Takze cituji :
"Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarínkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudingy. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní puding Créme Olé. Spořivé členky starobince vyzkoušely samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji to vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmi rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.
Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji, ale když už fakt musíte, alespoň zkontrolujte na obalu, jestli sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je to čistá umělá hmota, pardon, ztužený tuk.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
A pokud si myslíte, že vám stačí poloviční dávka, tak já vám to neberu, náplň uděláte i z jedné smetany, jednoho kompotu a jednoho pudingu. Nebude vám to stačit, ale to vám patří, já jsem vás varovala."
Uzijte si to, je to opravdu za 5 min hotove a VÝBORNÉ!!!!
"Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarínkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudingy. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní puding Créme Olé. Spořivé členky starobince vyzkoušely samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji to vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmi rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.
Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji, ale když už fakt musíte, alespoň zkontrolujte na obalu, jestli sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je to čistá umělá hmota, pardon, ztužený tuk.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
A pokud si myslíte, že vám stačí poloviční dávka, tak já vám to neberu, náplň uděláte i z jedné smetany, jednoho kompotu a jednoho pudingu. Nebude vám to stačit, ale to vám patří, já jsem vás varovala."
Uzijte si to, je to opravdu za 5 min hotove a VÝBORNÉ!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ewinschen
(upraveno)
28. 2. 2013, 9:21
novackova
(upraveno)
17. 2. 2012, 16:14
Udělám V březnu na Tomáše
dalmatinac
(upraveno)
17. 2. 2012, 15:25
Je výborný, robievam ho už dlho, ale len s jednou smotanou a pudingom, a už dostať aj kokosový Creme Ole a my kokos môžeme. Používam aj ananas alebo broskyne a tie nakrajam na drobnejšie. Korpus si upečiem. Je výborný chladený v lete.
ROZARKA1
(upraveno)
17. 2. 2012, 14:56
No ten vypadá úžasně hned ukládám a při první příleřitosti děláááám
lomačka
(upraveno)
9. 4. 2011, 18:21
holky je dobrej i ananas
Matoušková
(upraveno)
18. 3. 2011, 19:47
Jedla jsem to tento týden u kamarádky a hned připravuji taky. Teda né já, ale manžel , aspoň bude mít pocit, že upekl dort . Jo a ještě k popisu receptu, konečně něco originálního
janulynka
(upraveno)
21. 10. 2010, 22:19
Také dělám ,je to mňamka doporučuji
kutilka2
(upraveno)
20. 10. 2010, 16:13
TAKÉ DĚLÁM A ZS KOUPENÝM KORPUSEM JE TO COBYDUP HOTOVO.JEDNOU JSEM ZKUSILA S JAHODOVÝM KOMPOTEM ALE NEMĚL TAKOVÝ USPĚCH.MANDARINKY VEDOU.
ludjur
(upraveno)
20. 10. 2010, 15:42
Tiež to poznám pod názvom HRK-HRK krém a odkedy som prvýkrát vyskúšala, iný nerobím ani do rolády ani do torty Fakt je strašne žravý. Mám vyskúšanú aj variantu s jahodovým kompótom, ale ten podľa mňa nič moc, potom mandarinkový s čokoládovým Olé, to mi teda chutí viac ako vanilkový a najnovšie som robila s višňovým kompótom a originál parížskou šľahačkou od Kunína- a to je vám mňamka . Ešte sa chystám na variantu s čerstvým kiwi a sirupovou vodou... U nás už asi žiaden maslový krém neprejde....
danyss
(upraveno)
19. 2. 2010, 20:39
Marti,vyzkoušeno a je super jen se po něm zaprášilo!!! Jen jsem ho neměla takhle hezky nazdobený,no jsi šikovnější!!!
Jelenik
(upraveno)
8. 3. 2010, 21:16
@danyss
Jeeee, to mi lichotis nepravem To je original foto, co mi prislo s receptem Ja bych se s tim takhle neprdela Vzhledem k tomu, ze zmizi za 10 minut, bylo by mi akorat lito prace
gabana
(upraveno)
9. 1. 2010, 15:41
Je výborný,dělám ho také Akorát já s ním netřepu,jen to zamíchám vařečkou a efekt je stejný A dávám místo mandarinek ananas na kousky,to je taky mnaminka
Jelenik
(upraveno)
11. 1. 2010, 13:20
@gabana
Kdyz to trepani je zabava Taky musim vyzkouset jine ovoce a ananas bude asi prvni v rade
Ilonáček
(upraveno)
16. 12. 2009, 16:00
Jelenik
(upraveno)
16. 12. 2009, 23:18
@Ilonáček
dejte si do nosu Je to
vawen
(upraveno)
14. 12. 2009, 23:21
Já to znám jako buchtu HRK HRK, akorát mám v receptu navíc ztužovač šlehačky...jinak mooooc dobré
Jelenik
(upraveno)
15. 12. 2009, 0:07
@vawen
Creme Ole zase nekdo vymyslel hlavou Cucela jsem na to jak blazen Trosku zaklepat a je to mnaaaaam
cherba
(upraveno)
14. 12. 2009, 22:43
Jelenik
(upraveno)
15. 12. 2009, 0:06
@cherba
Pavli, vyzkousejte a pak pisnete, co Vy na to Dle meho je to supr Dneska jsem udelala a jen se po nem zaprasilo