(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kynuté ovocné knedlíky (pro 4 osoby)
Potřebné ingredience
Na těsto:
Hrubá mouka (cca 2 hrnky),
špetka soli,
1 vejce,
droždí,
mléko (cca 1 hrnek).
Náplň:
ovoce (jahody, meruňky nebo dle sezóny)
Na hotové knedlíky:
tvaroh nebo skořici s cukrem (jak máte rádi),
trochu másla na rozpuštění.
Postup přípravy
Do vlažného mléka nadrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Do mísy vsypte mouku, špetku soli, vejce a vše zalijte mlékem - těsto nesmí být ani řídké ani tuhé. Dejte vykynout na teplém místě (alespoň půl hodiny).
Poté si rozdělte těsto na menší části, vymačtejte z nich placičky asi jako dlaň a zabalte ovoce (nejlépe jahody). Do vroucí vody vložte knedlíky a po vyplavení (což je hned) VAŘTE POUZE 5 MIN. Poté slejte vodu, propíchejte knedlíky špejlí, přikryjte utěrkou a poklicí a nechte alespoň 10 minut dojít.
Mezitím si připravte svůj oblíbený tvaroh či skořici, kterým si knedlíky posypete a polijte rozpuštěným máslem.
DOBROU CHUŤ
Poté si rozdělte těsto na menší části, vymačtejte z nich placičky asi jako dlaň a zabalte ovoce (nejlépe jahody). Do vroucí vody vložte knedlíky a po vyplavení (což je hned) VAŘTE POUZE 5 MIN. Poté slejte vodu, propíchejte knedlíky špejlí, přikryjte utěrkou a poklicí a nechte alespoň 10 minut dojít.
Mezitím si připravte svůj oblíbený tvaroh či skořici, kterým si knedlíky posypete a polijte rozpuštěným máslem.
DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé