Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

TUPPERWARE

0.0
TUPPERWARE

Potřebné ingredience

Polévky Tupperware

Postup přípravy

Pařížská cibulová polévka


Suroviny:
150 g cibule
70 g másla
30 g bagety, popř. toustový chléb
50 ml bílého vína
600 ml masového vývaru
50 g sýru Eidam
muškátový oříšek
sůl
pepř


Příprava:
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a s máslem vložíme do nádoby Micro plus Labužník, vaříme zakryté 6 minut v mikrovlnné troubě (600 W). Průběžně promícháme. Pak přidáme bílé víno a masový vývar a vaříme nezakryté 10 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a velmi opatrně strouhaným muškátovým oříškem. Polévku dáme do šálků, ze kterých budeme posléze jíst, nahoru dáme opečené plátky bagety a posypeme strouhaným sýrem. Celou polévku necháme 40 sekund rozehřát.

Výrobky Tupperware: Micro plus Konvice 1 l (I 23)



Polévka jemná hrášková


Suroviny:
500 g mraženého hrášku
200 ml sladké smetany
200 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
1 lžíce bílého vína

Příprava:
Hrášek rozmrazíme v Sítu k servírování. V Micro plus Konvici odměříme 100 ml vody, přidáme hrášek a vaříme 5 minut (600 W). Hrášek rozmixujeme, přidáme sladkou smetanu a zeleninový vývar a ještě jednou lehce mixujeme. Přidáme sůl a pepř. Vaříme 4 až 5 minut (600 W). Pro zjemnění můžeme ochutit lžící bílého vína.
Podáváme s bílým pečivem.

Výrobky Tupperware: Síto k servírování (C 37), Micro plus Konvice 1,0 l (I 23)



Cibulačka


Suroviny:
250 g cibule
2 lžíce másla
500 ml vývaru
100 ml bílého vína
sůl
pepř
další koření dle chuti

Příprava:
Cibuli nakrájíme na jemná kolečka, přidáme máslo a dáme do nádoby Micro plus. Vaříme 5 až 6 minut (600 W). Jednou až dvakrát během vaření zamícháme. Přidáme vývar, bílé víno, sůl, pepř, popř. další koření dle chuti. Vaříme 4 až 5 minut (600 W).
Podáváme s opečeným toustovým chlebem.

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l



Zelená polévka s kari
4 porce - nákladnější, ale velice chutná

Suroviny:
1/2kg čerstvého vyloupaného nebo mraženého zeleného hrachu
1 cibule
1 lžíce másla
½ lžičky zázvoru
½ lžičky kari
špetka cayenského pepře
1 l drůbežího vývaru
1/8 litru smetany
sůl, pepř
1 větvička máty peprné

Příprava:
Do nádoby Micro plus vložíme na drobno nasekanou cibuli a máslo, pak dusíme v mikrovlnné troubě přikryté 2 minuty (750W). K tomu přidáme zázvor, kari, cayenský pepř, špetku soli a pepř, hrášek a vývar. V mikrovlnné troubě vaříme přikryté 12 minut (750W). Potom polévku rozmixujeme a dochutíme. Smetanu ušleháme do tuha, polovinu vmícháme do polévky a zbytkem ozdobíme s lístky máty porce přímo na talíři.
Polévku lze vylepšit na sucho osmaženými kastičkami housky.

Výrobky Tupperware: Micro plus Konvice 1 l



Fazolová polévka
4 až 6 porcí

Suroviny:
300 g menších brambor
150 g slaniny
2 lžíce tuku
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce ostré hořčice
4 lžíce medu
1 konzervu rajčat (850 ml)
400 ml zeleninového vývaru
250 g bílých a 250 g červených nebo černých fazolí sterilovaných
pepř čtyř barev
1 cibule
sůl

Příprava:
Brambory rozpůlíme a se dvěma lžícemi vody vaříme v nádobě Micro plus v mikrovlné troubě nejprve asi 10 minut (750W). Pokud jsou brambory ještě tvrdé, přidáme 2 minuty. Než se brambory uvaří, vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a na tuku necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Vmícháme hořčici a med, přidáme rajčata i s nálevem a horký zeleninový vývar a vaříme pod poklicí cca 15 minut. Přidáme brambory a okapané sterilované fazole. Vaříme asi 5 minut. Polévku osolíme a okořeníme čerstvě rozemletým pepřem.

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l (I 15), Saladin (D 12), hrnec Vitalic, Tupperware mlýnek na koření



Krupicová polévka s pórkem
4 porce - snadná a rychlá

Suroviny:
150 g pórku
1 lžíce másla
2 lžíce hrubé krupice
600 ml masového vývaru
sůl, pepř


Příprava:
Očištěný pórek nakrájíme na jemné plátky. Na drobno nasekanou cibuli, máslo a nakrájený pórek dáme do nádoby Micro plus, mírně osolíme, ochutíme pepřem a přikryté dusíme 2 minuty (750W). Potom přidáme krupici a vývar, vše vaříme nezakryté 10 minut (750W). Polévku dochutíme a hned podáváme.

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l



Květáková polévka s brokolicí
4 porce

Suroviny:
400 g květáku
1 lžíce másla
1 lžíce nasekané petrželky
100 ml mléka
½ litru horkého drůbežího vývaru
sůl, pepř
muškátový oříšek
200 g brokolice



Příprava:
Omytý květák rozdělíme na růžičky a s mlékem,
petrželkou a máslem vložíme do nádoby Micro plus. Přikryté vaříme v mikrovlnné troubě 10 minut (750W). Mezitím si také brokolice rozdělíme na malé růžičky a v Sítu k servírování přelijeme vroucí vodou, přiklopené necháme asi 10 minut odstát. Uvařený květák zalijeme ½ l vývaru a rozmixujeme. Polévku osolíme, ochutíme pepřem, muškátovým oříškem
a zdobíme růžičkami brokolice.

Výrobky Tupperware: Síto k servírování (C 37), Micro plus Konvice 1 l (I 23)



Rajská polévka s bazalkou
4 porce - snadná a rychlá

Suroviny:
4 rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
10 g másla
1 lžice čerstvé bazalky
1 lžice rajského protlaku
cukr
600 ml masového vývaru


Příprava:
Rajčata spaříme horkou vodou v Sítu k servírování, prudce ochladíme a oloupeme. Potom je zbavíme stopek a jadérek a nakrájíme na malé kousky. Na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a rajčata dusíme v nádobě Micro plus 4 minuty (750W). Pak přidáme bazalku, rajský protlak, špetku cukru a vývar. Nezakryté vaříme ještě asi 10 minut (750W).

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l, Síto k servírování (C 37)



Fazolová polévka s pórkem


Suroviny:
½ hrnku na kosticky nakrájeného masa
¾ hrnku fazolí přes noc namočených ve vodě
1 pórek
½ lžičky kmínu
½ lžičky majoránky
česnek
sůl
pepř


Příprava:
Maso a fazole povaříme ve vodě 10 minut na plný výkon. Přidáme kolečka pórku, okořeníme, osolíme a vaříme ještě 3 minuty.

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l


Jemná hrášková polévka


Suroviny:
500 g mraženého hrášku
200 ml sladké smetany
200 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
1 lžíci Solamylu
sůl
pepř
1 lžíce bílého vína


Příprava:
Hrášek necháme rozmrazit v Sítu k servírování. V Konvici Micro plus odměříme 100 ml vody, přidáme rozmražený hrášek a vaříme 5 minut v mikrovlnné troubě (600 W). Hrášek rozmixujeme a přidáme sladkou smetanu, zeleninový nebo drůbeží vývar, 1 lžíci Solamylu a ještě jednou lehce rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem a necháme 4 až 5 minut vařit (600 W). Pro zjemnění můžeme ochutit lžící bílého vína. Podáváme s bílým pečivem.

Výrobky Tupperware: Síto k servírování (C 37), Micro plus Konvice 1,0 l (I 23)



Žampionová polévka


Suroviny:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 šálky žampionů
2 lžíce nasekané cibule
1 kostka bujónu
sladká smetana


Příprava: Máslo a hladkou mouku dáme do Micro plus Konvice a vaříme v mikrovlnné troubě 1 minutu (700 W), až vznikne jíška. Přidáme žampiony, nasekanou cibuli, 300 ml vody, kostku bujónu a sladkou smetanu a vaříme 5 minut. Potom necháme 1 až 2 minuty odstát a podle potřeby vaříme ještě 2 minuty.

Výrobky Tupperware: Micro plus Konvice 1,0 l (I 23)



Polévka jemná hrášková


Suroviny:
500 g mraženého hrášku
200 ml sladké smetany
200 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
1 lžíce bílého vína

Příprava:
Hrášek rozmrazíme v Sítu k servírování. V Micro plus Konvici odměříme 100 ml vody, přidáme hrášek a vaříme 5 minut (600 W). Hrášek rozmixujeme, přidáme sladkou smetanu a zeleninový vývar a ještě jednou lehce mixujeme. Přidáme sůl a pepř. Vaříme 4 až 5 minut (600 W). Pro zjemnění můžeme ochutit lžící bílého vína.
Podáváme s bílým pečivem.

Výrobky Tupperware: Síto k servírování (C 37), Micro plus Konvice 1,0 l (I 23)



Cibulačka


Suroviny:
250 g cibule
2 lžíce másla
500 ml vývaru
100 ml bílého vína
sůl
pepř
další koření dle chuti

Příprava:
Cibuli nakrájíme na jemná kolečka, přidáme máslo a dáme do nádoby Micro plus. Vaříme 5 až 6 minut (600 W). Jednou až dvakrát během vaření zamícháme. Přidáme vývar, bílé víno, sůl, pepř, popř. další koření dle chuti. Vaříme 4 až 5 minut (600 W).
Podáváme s opečeným toustovým chlebem.

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l



Zelená polévka s kari
4 porce - nákladnější, ale velice chutná

Suroviny:
1/2kg čerstvého vyloupaného nebo mraženého zeleného hrachu
1 cibule
1 lžíce másla
½ lžičky zázvoru
½ lžičky kari
špetka cayenského pepře
1 l drůbežího vývaru
1/8 litru smetany
sůl, pepř
1 větvička máty peprné

Příprava:
Do nádoby Micro plus vložíme na drobno nasekanou cibuli a máslo, pak dusíme v mikrovlnné troubě přikryté 2 minuty (750W). K tomu přidáme zázvor, kari, cayenský pepř, špetku soli a pepř, hrášek a vývar. V mikrovlnné troubě vaříme přikryté 12 minut (750W). Potom polévku rozmixujeme a dochutíme. Smetanu ušleháme do tuha, polovinu vmícháme do polévky a zbytkem ozdobíme s lístky máty porce přímo na talíři.
Polévku lze vylepšit na sucho osmaženými kastičkami housky.

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l (I 15), TW metlička



Fazolová polévka
4 až 6 porcí

Suroviny:
300 g menších brambor
150 g slaniny
2 lžíce tuku
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce ostré hořčice
4 lžíce medu
1 konzervu rajčat (850 ml)
400 ml zeleninového vývaru
250 g bílých a 250 g červených nebo černých fazolí sterilovaných
pepř čtyř barev
1 cibule
sůl

Příprava: ´
Brambory rozpůlíme a se dvěma lžícemi vody vaříme v nádobě Micro plus v mikrovlné troubě nejprve asi 10 minut (750W). Pokud jsou brambory ještě tvrdé, přidáme 2 minuty. Než se brambory uvaří, vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a na tuku necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Vmícháme hořčici a med, přidáme rajčata i s nálevem a horký zeleninový vývar a vaříme pod poklicí cca 15 minut. Přidáme brambory a okapané sterilované fazole. Vaříme asi 5 minut. Polévku osolíme a okořeníme čerstvě rozemletým pepřem.

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l, Saladin (D 12), hrnec Vitalic, Tupperware mlýnek na koření




Krupicová polévka s pórkem
4 porce - snadná a rychlá

Suroviny:
150 g pórku
1 lžíce másla
2 lžíce hrubé krupice
600 ml masového vývaru
sůl, pepř


Příprava:
Očištěný pórek nakrájíme na jemné plátky. Na drobno nasekanou cibuli, máslo a nakrájený pórek dáme do nádoby Micro plus, mírně osolíme, ochutíme pepřem a přikryté dusíme 2 minuty (750W). Potom přidáme krupici a vývar, vše vaříme nezakryté 10 minut (750W). Polévku dochutíme a hned podáváme.

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l



Květáková polévka s brokolicí
4 porce

Suroviny:
400 g květáku
1 lžíce másla
1 lžíce nasekané petrželky
100 ml mléka
½ litru horkého drůbežího vývaru
sůl, pepř
muškátový oříšek
200 g brokolice


Příprava:
Omytý květák rozdělíme na růžičky a s mlékem,
petrželkou a máslem vložíme do nádoby Micro plus. Přikryté vaříme v mikrovlnné troubě 10 minut (750W). Mezitím si také brokolice rozdělíme na malé růžičky a v Sítu k servírování přelijeme vroucí vodou, přiklopené necháme asi 10 minut odstát. Uvařený květák zalijeme ½ l vývaru a rozmixujeme. Polévku osolíme, ochutíme pepřem, muškátovým oříškem
a zdobíme růžičkami brokolice.

Výrobky Tupperware: Síto k servírování (C 37), Micro plus Labužník 2,25 l (I 15)



Rajská polévka s bazalkou
4 porce - snadná a rychlá

Suroviny:
4 rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
10 g másla
1 lžice čerstvé bazalky
1 lžice rajského protlaku
cukr
600 ml masového vývaru


Příprava:
Rajčata spaříme horkou vodou v Sítu k servírování, prudce ochladíme a oloupeme. Potom je zbavíme stopek a jadérek a nakrájíme na malé kousky. Na drobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a rajčata dusíme v nádobě Micro plus 4 minuty (750W). Pak přidáme bazalku, rajský protlak, špetku cukru a vývar. Nezakryté vaříme ještě asi 10 minut (750W).

Výrobky Tupperware: Micro plus Labužník 2,25 l, Síto k servírování (C 37)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie