(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Zavařování ovoce BEZ CUKRU- NÍZKOKALORICKÉ,dietní,ZDRAVÉ !!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
ovoce,převařená voda,sůl
Postup přípravy
Zavařovací sklenice plníme co nejúsporněji, aby v nich ovoce zabralo co nejvíce místa. Na každou sedmidecilitrovou sklenici přidáme špetku soli a ovoce zalijeme STUDENOU PŘEVAŘENOU vodou. Zavíčkujeme a obvyklým způsobem sterilujeme.
Sůl "vytáhne" sladkost z ovoce a kompot je přirozeně sladký. Lze ho konzumovat už za šest týdnů a vydrží i tři roky.
Nejvíce se
osvědčily takto připravené kompoty z lesních plodů - malin a borůvek,mám vyzkoušené i meruňky....
Kompot je výborný na přípravu buchet,rýž.nákypu....
Je mírně kyselejší,ne tak přeslazený jako obvykle....
NIZKOKALORICKY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sůl "vytáhne" sladkost z ovoce a kompot je přirozeně sladký. Lze ho konzumovat už za šest týdnů a vydrží i tři roky.
Nejvíce se
osvědčily takto připravené kompoty z lesních plodů - malin a borůvek,mám vyzkoušené i meruňky....
Kompot je výborný na přípravu buchet,rýž.nákypu....
Je mírně kyselejší,ne tak přeslazený jako obvykle....
NIZKOKALORICKY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pramati
(upraveno)
24. 8. 2011, 13:02
Zavaruji tak uz par let. Svestky a tresne jsou skvele. Merunky, visne a mirablky jsou kysele, ale mam je na buchty a tak udelam trochu sladsi drobenku. Nepridavam ani zadnou vodu, jen spetku soli. Casem se z pustene stavy udela rosol. Uvazuji, ze letos tak vyzkousim i hrusky, ale mam je porad dost zelene a bylo by to asi hodne kysele
JanaHovor
(upraveno)
24. 8. 2011, 20:55
@pramati
Hrušky jsme takto zavařovali několikrát - jen zalili aj vodou a super. Ale asi záleží aj na druhu.
Luciášš
(upraveno)
29. 7. 2010, 9:22
dobrý den, nezkoušela jste švestky?dneska se na ně chystám, my je normálně zaváříme bez vody -na sucho s 2 lžícemi cukru.
belezza
(upraveno)
30. 7. 2010, 6:47
@Luciášš
Lucinko,i svestky jsou VYBORNE,toto zavarovani nechava ovoci prirozenou chut,neni to preslazene ))
Luciášš
(upraveno)
31. 7. 2010, 12:41
@belezza
tak jsem nakonec 50 sklenic zavařila s cukrem- kupovali jsme v kaufu a byly extra kyselé....... vyzkouším broskve
belezza
(upraveno)
12. 8. 2010, 12:32
@Luciášš
Ovoce je spise kyselejsi,ano,zalezi na tom,zda je takto zavarovane uz hodne zraloucke ci ne je to lepsi pro to prezralejsi,sladsi ovoce
vendelínka
(upraveno)
29. 7. 2010, 9:16
Meruňky už ani jinak nezavářím, je to rychlé, levné a hlavně dobré. Sůl vytáhne přirozenou sladkost ovoce.
Denisaaa
(upraveno)
16. 7. 2008, 14:33
Bezva tip, škoda že takhle nejde udělat i marmeláda
Lenpod
(upraveno)
31. 7. 2010, 14:45
@Denisaaa
I marmeláda takto jde udělat. Dělala jsem ji munulý rok, ale děti ji moc nechtějí. Tak nechávám třeba do jogurtu, na palačinky,... Záleží na chuti každého. Pro mě je příjemné střídání cukrové a bez cukru.
jazumi
(upraveno)
16. 7. 2008, 12:54
jdu na to - mám meruňky- tak zavařím dle vašeho receptu - jsem docela zvědavá- jaká bude chuť
belezza
(upraveno)
17. 7. 2008, 17:41
@jazumi
s-arka
(upraveno)
14. 6. 2008, 19:23
Super Kdysi jsem taky zkoušela, ale recept někam zmizel. Je to opravdu výboné, hned založím do oblíbených a budu se těšit na ovoce Díky
belezza
(upraveno)
15. 6. 2008, 12:27
@s-arka
hodne stesti pri zavarovani ,Sarinko !!!!! Hlavne je dulezite mit DOKONALE CISTE sklenice i vicka
Zrušený účet
(upraveno)
14. 6. 2008, 13:54
Tak to slyším prvně, ale určitě vyzkouším. Díky za tip.
JanaHovor
(upraveno)
11. 6. 2008, 18:58
My takto zavařujeme a je to senzace prvně jsme se báli, tak mamča zavařila jen pár sklenic se solí, ale teď už ušetříme za cukr, je to fakt dost sladké i tak. Zkusím zavařit letos jahody
belezza
(upraveno)
14. 6. 2008, 13:48
@JanaHovor
Janicko-ja mam vyzkousene hlavne merunky-jsou takhle hroooozne dobre,maji takovou prirodnejsi chut