Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 43 návštěvníků)

Perník ze Slovácka

0.0
Perník ze Slovácka

Potřebné ingredience

30 dkg hladké mouky
25 dkg mletého cukru
1 vajíčko
2 lžíce mléka
2 lžíce medu
2 lžíce rumu
1/2 prášku do perníku

Postup přípravy

Vypracovat v těsto a nechat odpočinout 24 hodin. Potom rozdělit na dvě
části, vyválet placku - přenést na plech, potřít povidly, poklást ořechy -
jeden vedle druhého. Ze zbytku těsta vyválet druhou placku a tou vše přikrýt
a potřít vajíčkem.

Tento recept mám od kamarádky Leničky. Když ženila syna, tak ho upekla a hádejte co zmizelo z talířů jako první? Tenhle úžasný perník, od cukrářky zákusky přišly k dobru až potom:-) Leni, díky!!!!!!!!!!!!!

naskládané ořechy na plátu

horní plát potřete vajíčky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 27. 7. 2015, 8:51
(Y) :-) (C) (clamp)
johnynka 19. 1. 2012, 10:42
zkusím (Y)
vendy 13. 1. 2010, 21:30
Opravdu super, druhý den se mi to zdálo ještě lepší zaleženější. Jediný problém co jsem měla, tak když jsem vše zamíchala (rukama zpracovala), tak se těsto hrozně drolilo, přidala jsem navíc mléka, ale nepomohlo, tudíž jsem tvořila pouze malé kuličky, které jsem hned vyválela a tak jsem slepila těsto na plechu, ale upeklo se a moc chutnalo!!!! (Y)
MILINATALI 14. 1. 2010, 12:02
@vendy Jo ze začátku se to nechce jakoby spojit, ale když s tím pracujete, tak se to hezky spojí do těsta, chce to jen vydžet, asi tak 5 až 10 minut mi to trvalo, víc určitě ne :-$ Ale hezky jste si poradila (Y) (Y) (Y)
Ilonáček 27. 12. 2009, 13:27
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kracena 20. 12. 2009, 22:01
tak já nevím...a nemohlo by to být třeba značkou mouky?Nemyslím druhem...jasně,hladká...ale třeba právě výrobce...nic jiného mě teda nenapadá.. *-)
MILINATALI 21. 12. 2009, 21:29
@kracena no ještě jsem si vzpomněla, že já to nechala v ledničce asi tři dny, ne jeden jak je v receptu, protože jsem nestíhala, tak třeba proto se mi to nijak zvlášť nelepilo *-)
MILINATALI 21. 12. 2009, 13:29
@kracena Mě také, tak jedině, kdyby nějaká maminka věděla více *-) *-) *-)
kracena 20. 12. 2009, 19:49
Tak už jsem ho zkusila.A výsledek?Asi jsem udělala nějakou chybu nebo teda nevím.Může mi někdo napsat,jakou chybu jsem udělala?Dala jsem vše podle receptu,ale těsto bylo druhý den tááák lepivý,že jsem nevěděla jak s ním pracovat. Poradíte?..Díky.. :-o (N) *-)
jazumi 21. 12. 2009, 19:38
@kracena já jsem právě taky upekla ... no těsto bylo lepivé -ale válela jsem přes igelit - a výsledek je (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) - super dobrota (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (H) (F) (F) (F) (F)
MILINATALI 20. 12. 2009, 20:55
@kracena *-) tak to je divné *-) *-) mně stačilo malinko pomoučit válek a folii, na které jsem plát vyválela a bez probémů *-) jen jsem pak přenesla na plech...
MILINATALI 14. 12. 2009, 9:59
Dá se jíst hned (Y) (Y) (Y) je to vynikající (Y) (Y) (Y) a určitě to můžete už upéct (hello)
vseta 14. 12. 2009, 9:06
(hello) perník vypadá moc dobře, určitě ho zkusím, jen se chci zeptat jestli se dá jíst hned po vychladnutí anebo se má nějaký den nechat uležet...děkuji za info.Petra
Aja88 14. 12. 2009, 9:01
Miluško,chtěla bych perník upéct na vánoce, můžu ho upéct už teď není moc brzo? Děkuji Andrea
MILINATALI (upraveno) 13. 12. 2009, 21:21
Je to opravdu vynikající a je hezky měkoučký, (Y) (Y) (Y) (Y) VŘELE VŠEM MAMINKÁM TENTO RECEPT DOPORUČUJI (Y) (Y) (Y)
kracena 13. 12. 2009, 17:51
(Y) Tak tohle musím zkusit.U nás doma je perník to nej,co může být k (zajic). Fakt to vypadá dobře.. (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie