Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Makové spirálky

0.0
Makové spirálky

Potřebné ingredience

Těsto: 225 g hladké mouky, 100 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 žloutek, vanilka * Náplň: 80 g mletého máku, 75 g strouhaných vlašských ořechů, 60 g másla, 100 g medu, 1 lžíce rumu, skořice

Postup přípravy

Cukr a máslo utřeme do pěny. Zapracujeme prosátou mouku, žloutek a vanilku. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do lednice. Promícháme přísady na náplň - mletý mák, nastrouhané ořechy, rozpuštěné máslo, tekutý med, lžíci rumu a skořici.
Na pečícím papíře rozválíme těsto na dva obdelníky. Potřeme je makovo-ořechovou náplní. Směrem od delší strany stočíme do rolády, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 90 minut do mrazáku.
Roládu nakrájíme na plátky a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 10 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mify 15. 12. 2009, 15:36
Hezký den,chtěla jsem se zeptat,vanilkou myslíte cukr nebo aroma,děkuji :-)
SugarRose 12. 12. 2009, 20:47
Dobrý den, tento recept mne zaujal. Jen se chci zeptat, po upečení jsou tyto spirálky spíš tvrdé? nebo ne? Díky Eva
Ňufounka 12. 12. 2009, 21:42
@SugarRose Pěkný večer, Evo, dnes jsem spirálky pekla poprvé a jsou spíše měkké, podobají se více lineckému pečivu než sušenkovému.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie