(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Zlaté čokoládové dolary
Potřebné ingredience
Na těsto: 100 g měkkého másla, 30 g cukru moučky, 1 balíček Vanilínového cukru, 1 vejce, 60 g hladké mouky, špetka Kypřicího prášku do pečiva, 150 g Křupavého medového müsli Vitalis Dr.Oetker......Na polevu: 2 balíčky Polevy tmavé
Postup přípravy
Příprava:
1. Na přípravu těsta vyšleháme máslo, cukr a vanilínový cukr elektrickým
ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme vejce. Mouku
prosejeme s kypřicím práškem a přisypeme műsli Vitalis. Vše nasypeme
do máslové směsi a krátce elektrickým ručním šlehačem na nejnižším
stupni spojíme.
2. Na plech vyložený pečícím papírem klademe pomocí 2 kávových lžiček
malé kopečky (dále od sebe). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: 10 – 12 minut
Při pečení vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
3. Po upečení necháme chvíli na plechu zchladnout, poté přeneseme
kulatým nožem na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.
4. Polevu vložíme do misky a ve vodní lázni rozpustíme. Dolar položíme
na vidličku a ponoříme do polevy tak, aby jedna strana a okraje druhé
strany byly čokoládové. Otočíme čokoládovou stranou nahoru a necháme
ztuhnout.
1. Na přípravu těsta vyšleháme máslo, cukr a vanilínový cukr elektrickým
ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme vejce. Mouku
prosejeme s kypřicím práškem a přisypeme műsli Vitalis. Vše nasypeme
do máslové směsi a krátce elektrickým ručním šlehačem na nejnižším
stupni spojíme.
2. Na plech vyložený pečícím papírem klademe pomocí 2 kávových lžiček
malé kopečky (dále od sebe). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: 10 – 12 minut
Při pečení vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
3. Po upečení necháme chvíli na plechu zchladnout, poté přeneseme
kulatým nožem na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.
4. Polevu vložíme do misky a ve vodní lázni rozpustíme. Dolar položíme
na vidličku a ponoříme do polevy tak, aby jedna strana a okraje druhé
strany byly čokoládové. Otočíme čokoládovou stranou nahoru a necháme
ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé