(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
KUŘECÍ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
1kg kuřecího masa, slanina, buřty, vejce, strouhaný sýr, pažitka
Postup přípravy
Do formy na bábovku, vyloženou papírem na pečení se vyloží naklepané kuřecí řízky. Poté se vloží nakrájené buřty, slanina, strouhaný sýr, může být pažitka (místo cibule pro výraznější chuť), zalije se to celými nerozšlehanými vejci, podle velikosti formy. Cca 4 celá vejce a zavře se to zase kuřecím masem.Pepř a sůl dle chuti. Peče se to asi tak 1 a půl hodiny. Já to pak ještě vyklopím a nechám to chvíli v troubě, aby to hodilo barvu i nahoru. Přeji dobrou chuť. Ideální i na oslavu, fakt lahůdka
Takto vypadá hotová bábovka
A ještě na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pet293
(upraveno)
11. 12. 2009, 10:32
Ta je fakt dobrá. Já přidávám ještě hrášek a červenou papriku.Bábovka je po řezu pak výrazněji barevná a má vynikající chuť.
lukaváci
(upraveno)
11. 12. 2009, 10:45
@Pet293
Hmmmm... to zní taky dobře, zkusíme
Evelyn123
(upraveno)
11. 12. 2009, 10:22
Jani, taky dělám podobnou, ale v srnčím hřbetu. Díky za inspiraci, zítra bude na oběd podle Vás. Mám doma všechno, jenom místo buřtů točeňák
R-nata
(upraveno)
11. 12. 2009, 10:11
Děkuji moc, jste zlatá