(recept
si oblíbilo 104 návštěvníků)
Kokosové kostky s kakaem - nepečené
Potřebné ingredience
Tento skvělý recept je z časopisu a nám moc chutná.
na cca 40 kousků:
250 g jemně mletých sušenek esíčka, koka, derby apod (můžete i namíchat, já používám koka s esíčky), 160 g moučky, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 4 lžíce mléka, 100 g čokoládové polevy (nemusí být)
kokosová náplň: 150 g kokosu, 100 g moučky, 150 g másla
Postup přípravy
Mleté sušenky, moučku, kakao, rum a mléko zpracujeme na hladké těsto a rozválíme na plát silný 1 cm. Kokos, moučku a rozpuštěné máslo promícháme, natřeme na sušenkový plát a necháme ztuhnout. Potom nakrájíme malé čtverečky, které můžeme přelít rozpuštěnou polevou. Je to moc výborné, děláme každý rok z několika dávek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nanakey
(upraveno)
22. 12. 2010, 8:17
Robila som ich, su skvele, ale nadavala som ako pohan, ktory blbec vymyslel recept na 250g keksov, ked ich je v jednej krabici 230g?! Musela som pridat piskoty...
Janca333
(upraveno)
29. 12. 2010, 19:13
@Nanakey
Já vždy kupuji 2 krabice a zbytek sníme
Jahoda*
(upraveno)
15. 12. 2009, 19:05
vypadá to dost zajímavě určitě vyzkouším
Janca333
(upraveno)
16. 12. 2009, 13:39
@Jahoda*
Určitě zkuste, je to moc dobré
Rudá záře
(upraveno)
12. 12. 2009, 22:30
Mňam, to musím zkusit . Je to moc hezké a pokud je to nepečené tak pro mě lepší, jsem totiž amatér. Ale už se těším, jak to dopadne.
Janca333
(upraveno)
13. 12. 2009, 21:37
@Rudá záře
Určitě vyzkoušejte
oliker
(upraveno)
12. 12. 2009, 16:10
breberunka
(upraveno)
12. 12. 2009, 12:59
jak dlouho dopředu se může dělat, nebo je trvanlivé.Ráda bych letos vyzkoušela.Děkuji za odpověď. krásné bohatého a moc chutné cukroví verus.sucha@seznam.cz
Janca333
(upraveno)
12. 12. 2009, 16:02
@breberunka
Já ho dělám jako všechno nepečené až těsně před vánoci nemusí se nechat uležet, je to hned měkkoučké Ale jak dlouho by to vydrželo si netroufnu tvrdit
Benjaminek.Unhost
(upraveno)
11. 12. 2009, 19:09
No vypadá nádherně...určitě "upeču" . Ale až těsně před Vánoci , myslím že by nezbylo a taky nemám rum, u nás se vypařuje, prý je to medicína a prevence proti nachlazení
Janca333
(upraveno)
11. 12. 2009, 20:38
@Benjaminek.Unhost
Určitě zkuste je to vážně mňamka
Lenka02
(upraveno)
10. 12. 2009, 21:54
Toto cukroví je moc dobré.Dělám ho každý rok.Recept byl v nějakém časopise.
Janca333
(upraveno)
11. 12. 2009, 12:32
@Lenka02
Jojo máte Leni pravdu, je z časopisu
pipuk
(upraveno)
10. 12. 2009, 21:37
také toto cukroví dělám již několikátý rok a je fakt bezva. U nás je snědené jako první. Výborné
Janca333
(upraveno)
11. 12. 2009, 20:39
@pipuk
To jsme na tom stejně