(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
ZELNÉ ZÁVITKY
Potřebné ingredience
200 g mletého masa
1 malá cibule
2 párky
pepř, sůl, majoránka, podravka, česnek
anglická slanina
tvrdý sýr
rajčata
listy hlávkového zelí
Postup přípravy
1. Velké listy hlávkového zelí spaříme v osolené vodě (chvilku povařit, aby změkly), košťál mírně naklepeme
2. Ve vodě si spaříme i rajče a oloupeme
3. Mleté maso si připravíme jako sekanou (můžeme odlehčit rohlíkem namočeným v mléce)
4. Připravené mleté maso poklademe na připravený list hlávkového zelí, zabalíme do něj půlku párku a zamotáme do listu. Ovážeme nití.
5. V zapékací misce si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a vložíme do ní závitky – dáme péct
6. Po chvilce až se závitky opečou přidáme na plátky nakrájené rajče, podlijeme trochou vody, posypeme anglickou na kostky a pečeme, podléváme vodou rozmíchanou s kečupem
7. Na závěr pečení posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli dopečeme
2. Ve vodě si spaříme i rajče a oloupeme
3. Mleté maso si připravíme jako sekanou (můžeme odlehčit rohlíkem namočeným v mléce)
4. Připravené mleté maso poklademe na připravený list hlávkového zelí, zabalíme do něj půlku párku a zamotáme do listu. Ovážeme nití.
5. V zapékací misce si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a vložíme do ní závitky – dáme péct
6. Po chvilce až se závitky opečou přidáme na plátky nakrájené rajče, podlijeme trochou vody, posypeme anglickou na kostky a pečeme, podléváme vodou rozmíchanou s kečupem
7. Na závěr pečení posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli dopečeme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé